Már nem a tanárokat kirúgó Marosi Beatrix vezeti a Belső-Pesti Tankerületet

3 hete ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A közelmúltban Marosi Beatrix korábbi igazgató helyett Tóth János vette át a Belső-Pesti Tankerületi Központ irányítását, írja a Telex. Marosi a tankerület honlapja szerint szakmai vezető lett. A lap úgy tudja, a váltás április második felében történt.

Marosi neve akkor került bele a hírekbe, amikor az a tankerületi igazgatósága idején rúgtak ki rendkívüli felmentéssel öt tanárt a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból, egy-egy tanárt az Eötvös és a Vörösmarty gimnáziumból a polgári engedetlenségek miatt. Az öt kölcseys tanár október végén adta be a munkaügyi keresetét, Molnár Barbara, Ocskó Emese, Palya Tamás, Sallai Katalin és Törley Katalin alapjogi és munkaügyi érvekkel támasztották alá, miért volt jogellenes, diszkriminatív, aránytalan és szabálytalan az elbocsátásuk. A kirúgott tanárokat a Magyar Helsinki Bizottság képviseli a perben.

Egy március végi tárgyalási napon a Kölcsey igazgatója azt vallotta: Marosi Beatrix azt mondta, hogy ő csak felülről kapott instrukciók alapján cselekszik. A tárgyaláson, bár beidézték, Marosi nem jelent meg, az ügyvédje szerint betegség miatt. Az ügyvédje viszont tagadta, hogy Marosi ilyen kijelentést tett volna.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!