Már nem tankerületi igazgató Marosi Beatrix

1 hét ezelőtt 10



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Április 22-én leváltották a Belső-pesti Tankerületi Központ vezetőjét, Marosi Beatrix jelenleg a tankerület szakmai vezetőjeként dolgozik – ez derül ki a Telex keddi bírósági tudósításából. A portál azt írja, ma sem született ítélet a Fővárosi Törvényszék Munkaügyi Kollégiumán a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium öt kirúgott tanárának ügyében.

A bíró a mai tárgyalás elején közölte: a tanúkat és a tankerületvezetőt szembesíteni kell, mert számos dologban nem egyeznek a vallomásaik. Mint ismert, Törley Katalint, Sallai Katalint, Palya Tamást, Ocskó Emesét és Molnár Barbarát azért bocsátotta el a Belső-pesti Tankerületi Központ, mert többször is részt vettek a polgári engedetlenségben.

A Telex felidézi, hogy előző tárgyalásokon azért maradt el a szembesítés, mert azokon a tankerületi vezető – betegségre hivatkozva – nem jelent meg. A tárgyaláson egyébként mind a tanárok jogi képviselője, mind a tankerületi központ ügyvédje jelezték: nem tartják indokoltnak a szembesítést. A bíró azonban ragaszkodott a szembesítéshez, és ezért ismét beidézte a tankerület vezetőjét.

A jogi képviselője ekkor közölte: április 22-én leváltották a tankerületi vezetőt – írja a Telex.

A tárgyalás egy korábbi szakaszában egyébként már meghallgatták Marosit, akitől a bíró akkor azt kérdezte: mi alapján dőlt el, mely tanároknak kell távozniuk. Akkor a tankerület-vezető azt mondta: az órák és az alkalmak számát tekintették mérvadónak, azokat küldték el, akik a legtöbbet mulasztottak. Ezt követően a bíró kérdése így szólt: „De miért pont öt kollégát választott ki, ha egyébként már egy óra elmulasztása is súlyos kötelezettségszegésnek számít az ön álláspontja szerint? Miért nem három, hat vagy épp hét polgári engedetlenkedőt küldtek el? Az öt talán valamilyen meseszám?”. Erre Marosi azt felelte: „Akkor és abban a helyzetben ezt éreztem helyesnek, ennyi.”

Ez nem egy tévés műsor, normálisan tessék válaszolni, és kérem, ne mondja többször, hogy ennyi! Van öt ember, akit kiválasztottak, de nem tudja megmondani a kiválasztás szempontjait

– reagált a bíró, aki arra kérte Marosit, hogy küldjön egy pontos listát a 2022. szeptemberi eseményekről, amin látszik, ki hányszor mulasztott.

A per következő tárgyalási napját június 13-ra tűzték ki – írja a Telex.

The post Már nem tankerületi igazgató Marosi Beatrix first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!