Marics Peti az új Halász Judit?

2 napja ezelőtt 5



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Vélhetően Marics Peti sem látta előre, hogy hazánk első számú popsztárjából tinibálvány, majd a kisgyerekek rajongásának tárgya lesz. Pedig egyre ifjabb, apróbb rajongótáborát elnézve, már csak olyan népszerű gyerekdalok hiányoznak a repertoárjából, mint Halász Judit örökzöldjei, a Boldog születésnapot vagy éppen a Micimackó című dal.

Kinderkommandó

No de idézzük fel, mikor és hogyan robbant be üstökösként a zenei életbe a 27 éves énekes! Marics Peti három évvel ezelőtt a Sztárban Sztár című műsorban tett szert országos ismertségre, igaz, már azt megelőzően is több sikeres dalt jegyzett zenésztársával, Valkusz Milánnal. A ValMar formáció életében mégis a TV2 átalakulóshow-jában való szereplés hozta meg az igazi áttörést. Az egész országot felforgatták az Úristen! című számukkal, megállíthatatlanul törtek felfelé, és a legnagyobb koncerthelyszíneket töltötték meg pillanatok alatt, számaikat pedig kortól, nemtől függetlenül kívülről fújták a banda rajongói. Noha követőtáborukat eddig leginkább a tinik tették ki, akiknek egy része olyan fanatikusan bálványozta és követte mindenhova a frontembert, hogy a keménymagot még „kinderkommandónak” is elnevezték az emberek. Az utóbbi időben viszont valami megváltozott: a pubertások helyét átvették a kisebbek, és egészen apró gyerekek, óvodások és kisiskolások bálványává vált Marics Peti.

A nagyobbak már Azahriah-t hallgatnak

Generációk nőttek úgy fel, hogy gyerekként Halász Judit volt a kedvenc énekesük, addig most, úgy látszik, Marics Peti lépett a 81 énekesnő helyébe. Koncertjein ugyanis egyre több a kisgyermekes szülő, akik pici, óvodáskorú vagy kisiskolás gyermekükkel a nyakukban tombolnak az ifjú sztár zenéire. Legalábbis erről számolt be lapunknak Marics Peti egyik rajongója, pontosabban annak édesanyja, aki gyermeke miatt kénytelen rendszeresen jegyet váltani a ValMar koncertjeire. „Az én gyerekkoromban még Halász Judit volt az etalon. Sosem felejtem el, amikor először hallottam őt élőben. Még a szemem is könnybe lábadt, olyan nagy hatással volt rám – emlékszik vissza a Story magazinnak a negyvenes éveiben járó anyuka, aki később aztán első gyermekével is megszerettette az énekesnő dalait. – A nagyobbik lányom most 13 éves. Ő is odavolt a Bóbitáért és a Micimackóért, de tiniként már Marics Peti és az Úristen! lett az új kedvenc. Egy éven át mást se hallottam otthon, végül kinőtte ezt az időszakot, és a ValMar helyébe a Halott Pénz és Azahriah lépett – mondja. – A Marics Peti-korszak a családban ezzel még nem zárult le. A kisebbik, nyolcéves lányommal ugyanis kénytelen vagyok eljárni a koncertekre, mert most ő az, aki teljesen odavan érte.”

Az Úristen! óriási sláger lett (Fotó: Archív)

„Generációkat hozott össze”

Az anyuka azt is elárulta, nem ő az egyetlen, aki kicsi gyermekét kíséri a ValMar-koncertre. „Azt hittük, hogy majd mi leszünk az egyetlenek, akik kisgyerekkel érkeznek a fellépésre, de hamar kiderült, hogy tévedtünk – magyarázza az anyuka. – Egyáltalán nem lógtunk ki a sorból! A fiatal korosztály mellett tömegesen érkeztek a kisgyermekes szülők, sőt volt olyan gyerek is, akit a nagypapája, nagymamája kísért el. Egyszóval Marics Peti generációkat hozott össze a zenéivel. Olyan volt az egész, mint egy nagy családi rendezvény, ahol az egészen kicsik és a felnőttek is jól érzik magukat. Merthogy bevallom, mi is élveztük a férjemmel a fellépést. Visszagondolva, míg az én gyerekkoromban anya nem hiszem, hogy ennyi idősen túlságosan odavolt Halász Juditért, addig én örömmel viszem el a kislányomat a kedvence koncertjére.”

Mi a titka?

A Megasztár újdonsült zsűritagjának népszerűsége jó ideje töretlen. De mi a titka Marics Peti sikerének? „Álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyire szeretni fognak. Csak reménykedni tudtam abban, hogy a bennem lévő belső tűz és akarat el fog juttatni egy jó szintig – vallotta be nemrégiben a Meglepetésnek Peti. – Amikor van egy álmod, méghozzá egy kis szobában a muterodéknál, ahol este 7-kor már rád szóltak, hogy ’ne zenélj!’, és onnan ide eljutni, szavakkal leírhatatlan! Nem tudom, hogyan vittük ekkora sikerre, azt viszont igen, hogy akarat, szorgalom és szenvedély nélkül semmi sem tud működni!”

Kiemelt képek: TV2, Schumy Csaba/fotocentral.hu

The post Marics Peti az új Halász Judit? first appeared on Story.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!