Második világháborús bunkereket találtak a föld alatt

1 hét ezelőtt 11



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Három második világháborús bunkert fedeztek fel Belgiumban – írja a Heritage Daily. Az építményekre egy természetvédő projekt közben bukkantak rá, amely során inváziós növényeket távolítottak el egy parkban.

A helyszín, ahol a bunkereket megtalálták közel fekszik Belgium tengerpartjához, így a háború alatt a németek Atlanti fal nevű óriási védvonala nyúlt rajta keresztül. Az Atlanti fal Norvégiától egészen Spanyolországig tartott Európa nyugati partvonala mentén, és mintegy 8119 bunkerből, valamint erődített őrházból állt. Ennek részét képezhette a most feltárt három építmény is.

A régészek úgy vélik, a bunkerek mintegy 10 katona befogadására voltak alkalmasak. Belülről hatszor hét méteresek, és egy méter vastag betonplafonnal rendelkeznek. Munkájuk során a kutatók több leletet is találtak köztük lőszereket, drótköteleket és vízcsöveket.

A szakértők szerint a bunkerek szándékosan lettek elásva, hogy megpróbálják eltüntetni a park háborús történetét. Ennek érdekében a gyengébb építményeket teljesen lerombolták, a masszívabbakat pedig földdel fedték el, hogy nyoma se legyen létezésüknek.

Kapcsolódó
Második világháborús harci repülőket találtak Ukrajnában
A 8 jármű eltemetett maradványaira fémkeresőkkel bukkantak rá.

The post Második világháborús bunkereket találtak a föld alatt first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!