Matolcsy Ádám egykori titkárnője intézte a 13 milliárdot érő New York-i luxuslakás ügyeit

1 hét ezelőtt 4



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A 444 által leleplezett New York-i luxuslakásügy egyik kulcsszereplője most elismerte a Válasz Online-nak, hogy korábban Matolcsy Ádám titkárnője volt. ű

Így a New York legdrágább szállodáját is magába foglaló épületben található luxusingatlan még közvetlenebbül köthető Matolcsy jegybankelnök fiának baráti köréhez.Szintén mi írtuk meg egy hónappal ezelőtt, hogy a 2022. végén megszerzett ingatlant máris árulják, 40 millió dolláros irányáron.

Ahogyan 2022-ben beszámoltunk róla, a New York csúcsáras szállodáját is magában foglaló ikonikus Crown Building legfényűzőbb, 348 négyzetméteres, három háló- és három fürdőszobás lakását, amihez saját, 12 méteres teraszmedence is tartozik, egy olyan, erre a célra alapított amerikai cég vette meg 34,8 millió dollárért, aminek a létrehozásában egy bizonyos R.E. vett részt.

Cikkünkben bemutattuk, hogy a magyar állampolgár R.E. neve a kétezertízes évek közepén több olyan vállalkozás megalapításánál szerepelt, amelyek aztán a Matolcsy-kör magántőkealapjainál landoltak. A Válasz most ennél is közvetlenebb bizonyítékot mutatott be arra, hogy R.E. közvetlenül kötődik Matolcsy Ádámhoz:

maga az érintett ismerte el nekik, hogy 2020 tavaszáig a Matolcsy Ádám kizárólagos tulajdonában álló Magyar Stratégiai Zrt.-nél dolgozott.Matolcsy Ádám a Válasz érdeklődésére egyébként kitartott amellett, hogy sem megbízóként, sem meghatalmazóként nem instruálta „R. E.”-t. Ehhez képest pontosan tisztában volt azzal, hogy a nő milyen minőségében vett részt az amerikai cég megalapításában.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!