Megemelnék a polgármesterek fizetését október 1-jétől

2 órája ezelőtt 3



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A polgármesterek fizetésének emelését kezdeményezte október 1-jétől Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter egy, az Országgyűlésnek benyújtott törvénymódosítási javaslatban, írja az MTI.

A hírügynökségnek Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke - és Kaposvár polgármestere - azt mondta, a javaslat szerint a főpolgármester az előző évi nemzetgazdasági átlagkereset hatszorosát, a megyei jogú város polgármestere és fővárosi kerületi önkormányzat polgármestere a 4,5-szeresét, a vármegyei önkormányzat közgyűlési elnöke a négyszeresét kapja meg.

A többi polgármester fizetését a lakosság számától függően sávosan határoznák meg, a szorzó a 30 ezer lakosnál népesebb település polgármesterénél 3,5, az 500 lakosnál kisebb település vezetőjénél 1,25 lenne.

A kormánypárti politikus indoklása szerint a polgármesterek sok esetben több milliárd forintból gazdálkodó települések élén állnak, óvodák, bölcsődék működéséért, a tömegközlekedés biztosításáért, parkok üzemeltetéséért, kultúráért, sportért felelnek, a javadalmazásuknak pedig ki kell fejezniük a tisztség ellátásával összefüggő társadalmi felelősséget.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!