Meghalt a férfi, aki felgyújtotta magát a Trump ügyét tárgyaló bíróság épülete előtt

1 hét ezelőtt 5



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A hét elején kezdődött New Yorkban Donald Trump egyik büntetőpere, ami az esküdtek kiválasztásánál tart. Ahogy azt mi is megírtuk, pénteken a bíróság előtti parkban egy fiatalember valamilyen folyékony anyaggal leöntötte, majd felgyújtotta magát, miközben röplapokat dobált a levegőbe.

A 37 éves Maxwell Azzarello teste súlyosan megégett, a kiérkező mentők azonnal kórházba szállították. Szombat hajnalban azonban elhunyt - írja a BBC.

A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi a múlt héten érkezett Floridából New Yorkba, családja nem tudta, hogy hová utazott. A férfi által szétszórt röplapokon különféle összeesküvés-elméletek voltak olvashatóak. A szemtanúk beszámolója alapján semmit nem mondott, mielőtt felgyújtotta volna magát.

A férfihoz rohanó, neki segíteni próbálók közül három rendőr és egy bírósági tisztviselő könnyebben megsérült, amikor megpróbálták eloltani a tüzet.

Trump az eset idején a tárgyalóteremben volt, nem sokkal később elhagyta a bíróság épületét.

A Trump elleni vád szerint a volt elnök törvénybe ütköző módon kampányköltségként tüntetett fel a 2016-os választási kampánya idején egy nagyobb összegű kifizetést. Ezt többek között egy korábbi pornószínésznőnek szántak annak fejében, hogy ne beszéljen a nyilvánosság előtt arról, hogy a 2000-es évek elején ismerte az akkor üzletemberként tevékenykedő Donald Trumpot. A tárgyalás akár két hónapig is tarthat, amíg meghozzák az elsőfokú ítéletet.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!