Meghívta a déli határra a költségvetési biztost Varga Mihály, hátha adnak akkor pénzt a kerítésre

2 hete ezelőtt 5



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A határvédelemre próbál nagyobb hozzájárulást kérni a kormány az Európai Bizottságtól, mivel ha beérkezne a kért pénz, az közel egy százalékponttal csökkenthetné a költségvetési hiányt Varga Mihály pénzügyminiszter szerint.

Decemberben levélben fordultam az uniós költségvetési biztoshoz, Johannes Hahnhoz annak érdekében, hogy az Európai Unió nagyobb mértékben járuljon hozzá Magyarország határvédelmi költségeihez. A számításaink szerint a migránsválság 2015-ös kezdete óta már 700 milliárd forintot fordított határvédelemre, miközben az uniós hozzájárulás mértéke alig haladja meg az 1 százalékot – mondta el Varga az index.hu-nak, amely megkérdezte, hogy milyen választ kapott.

Az Európai Bizottság egyelőre nem tartja indokoltnak a költségek nagyobb arányú megtérítését – felelte Varga Mihály, aki ezért meghívta a Johannes Hahnt a déli határra, hogy „személyesen tájékozódjon a magyar határon szolgálatot teljesítő katonák, rendőrök és határvadászok erőfeszítéseiről, a magyar határvédelmi rendszer eredményességéről”.

Politico szerint az Európai Bizottság összesen mintegy 3 milliárd eurót ígért a határvédelem fejlesztésére. Ebből viszont egyedül Bulgária 2 milliárdot igényelne azért, hogy megerősíthesse a Törökországgal közös határát – és rajtuk kívül sorban áll még ugyanezért a 3 milliárdért Magyarország, Dánia, Észtország, Litvánia, Lettország és Görögország is.

The post Meghívta a déli határra a költségvetési biztost Varga Mihály, hátha adnak akkor pénzt a kerítésre first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!