Meghívták a Közszolgálati Egyetemre a holokauszttagadó iráni ex-elnököt

1 hét ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) meghívására, “közös értékek a globális környezetben” témában tart előadást az iráni nukleáris fegyverkezés atyja, Mahmúd Ahmadinezsád – írja az Euronews iráni lapok alapján.

A Hammihan c. perzsa napilap ugyan azt írja, hogy május 17. és 21. között rendezik Budapesten azt a tanácskozást, amelyen Ahmadinezsád “kiemelt vendégként” beszédet mond a környezetet károsító veszélyek kezelésének fontosságáról, ugyanakkor az Euronews információi szerint május 6-11 között tartják a Ludovikán a rendezvényt.

A tanácskozás valószínűleg zárt körű, az NKE honlapján ugyanis nyoma sincs ilyen rendezvénynek. A meghívás azért is különös, mert Ahmadinezsád, aki 2005-2013 között volt az iszlám köztársaság elnöke, nem annyira környezetvédelmi, mint szélsőségesen iszlamista, antiszemita, Izrael- és Amerika-gyűlölő, holokauszttagadó nézeteiről ismert – írja az Euronews.

Megkeresték az NKE rektorát, Deli Gergelyt, hogy miért hívták meg – és miért környezeti témában – Ahmadinezsádot Budapestre. Az egyetem egyelőre nem válaszolt.

The post Meghívták a Közszolgálati Egyetemre a holokauszttagadó iráni ex-elnököt first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!