Mégis megvizsgálja a versenyhivatal, hogy hazugság van-e az MVM-es számlákon

1 hét ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke az MVM számlázási gyakorlatával szemben vélelmezett versenyjogsértést. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint az ügyben nem álltak fenn a versenyfelügyeleti eljárás megindításának feltételei.

A Fővárosi Törvényszék csütörtöki ítélete helyt adott Tóth Bertalan kereseti kérelmének és versenyfelügyeleti eljárás lefolytatását rendelte el.

„A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy az érintett vállalkozás a jogsértést elkövette” – áll a GVH közleményében.

Tóth Bertalan az ügyről azt írta, hogy „versenyfelügyeleti eljárást kell lefolytatnia a GVH-nak az MVM-el szemben, mert hazudik a rezsiboxban és ezzel megtéveszti a fogyasztókat. Azaz nem takarít meg egy magyar család 181 000 forintot havonta a rezsicsökkentéssel.”

A rezsiboxot 2022-ben vezette be számláin az MVM. Ezen látható, hogy az ügyfél rezsicsökkentés nélkül, világpiaci áron mennyit fizetne, és látszik a rezsicsökkentett árból származó megtakarítása is. A kormány a kommunikációja szerint minden egyes magyar családnak 181 ezer forint támogatást ad havonta, ennyivel kellene többet kellene fizetni a gázért és az áramért, ha nem lenne a rezsicsökkentés.

Folytatás 30 napon belül.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!