Megjelent a színen Magyar Péter pártjának első fővárosi polgármesterjelöltje, Karácsony szerint egy helyben ismeretlen jelölt indítása nem a NER lebontását szolgálja

2 hete ezelőtt 15



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Csütörtökön feltűnt a hivatalos nyilvántartásban Magyar Péter pártjának első budapesti polgármesterjelöltje. Balogh Balázs a XVIII. kerületben nevezhet be a Tisza Párt színeiben a versenybe, amennyiben hétfőig összeszedi az induláshoz szükséges ajánlásokat.

Az Index nemrég azt írta, hogy Magyar Péterék három budapesti kerületben állítanak polgármesterjelöltet – ennyi kell a fővárosi listaállításhoz. Magyar akkor úgy reagált, még nem döntöttek a kérdésben, de a napokban megerősítette: főpolgármester-jelöltet nem állítanak ugyan, de fővárosi listájuk lesz.

Az Index értesülései között nem szerepelt a XVIII. kerület, azt írták, hogy a Tisza Párt a XI., a XV. és a XXII. kerületben méreti meg magát. A XI. és a XV. kerületben egyaránt a Demokratikus Koalíció politikusa, László Imre, illetve Németh Angéla a polgármester, míg a XXII. kerületben a fideszes Karsay Ferenc, kihívója az ellenzéki előválasztást megnyerő, ugyancsak DK-s Perlai Zoltán.

A XVIII. kerületben DK–MSZP–Jobbik–Momentum–Párbeszéd összefogással a háta mögött újra indul a jelenlegi polgármester, a DK fővárosi frakcióvezetője, Szaniszló Sándor, a kormányoldali kihívója pedig Ughy Attia, a Fidesz egykori országgyűlési képviselője lesz.

Balogh Balázs kilétéről egyelőre nem sikerült információt szereznünk, a Tisza Párt egyelőre nem tájékoztatott róla, a helyi ellenzéki és kormánypárti politikusok pedig nem tudják, kiről van szó. Erre utal Karácsony Gergely főpolgármester közleménye is:

Velem Budapest érdekében csak az nem tud együttműködni, aki nem akar. Ez a Tisza Pártra is érvényes. Tartom, amit mondtam Magyar Péterről: aki le akarja bontani a NER-t, az végső soron használ Budapestnek. A NER lebontása akkor kezdődött, amikor öt éve létrejöttek a szabad önkormányzatok, többek között a fővárosban. Nem kellene visszarakni azokat a téglákat, amiket a budapestiek már kiütöttek a falból. A XVIII. kerület sokkal jobb hely lett azóta, hogy Szaniszló Sándor polgármester és csapata vezeti. A vele szemben való indulás, egy helyben ismeretlen jelölttel, nem a NER lebontását, hanem épp a visszaépítését szolgája.

Karácsony szerint a pártépítés, így az ellenzéki pártok építése sem mehet a szabad önkormányzatok és helyi közösségek rovására. „Ha ezt az egyes pártvezetők nem is értik, tudom, a budapestiek érteni fogják. Hajrá, Szaniszló Sándor!” – fogalmaz.

The post Megjelent a színen Magyar Péter pártjának első fővárosi polgármesterjelöltje, Karácsony szerint egy helyben ismeretlen jelölt indítása nem a NER lebontását szolgálja first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!