Megöli a házasságot a maszturbálás miatti kiakadás

1 hét ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Fokozatosan dől le számtalan tabu az életünk sok területén, a  szexualitás kapcsán is egyre bátrabban, őszintébben merünk megnyilvánulni, akad azonban egy olyan ajtó, ami mögött továbbra is titok, tagadás, szégyen vagy éppen szemrehányás rejtőzik. Még ha névtelen internetes fórumokon, esetleg nyitottabb baráti közösségben egyre elfogadottabb is beszélni a maszturbálásról, a párkapcsolatok jelentős részében még szemlesütve kerülgetjük a témát. Jobb esetben. Rosszabb esetben pedig a megcsalással egyenértékű, csúfos tettnek minősül.

Párkapcsolatban? Na ne!

Szinte mindenki maszturbál. A legtöbben el is ismerik ezt. A férfiak 95%-a, a nők 81%-a mondja azt, hogy végzett már önkielégítést valaha. Kérdés persze, hogy milyen gyakran és milyen párkapcsolati státuszban teszik, illetve vallják ezt be a felek: szingli létben sokkal természetesebb és elfogadottabb az örömszerzésnek ez a módja, mint párkapcsolatban, pedig lehet, hogy téves és káros ez a hozzáállás. Tracey Cox szexuális és párkapcsolati szakértő szerint például akár még a közösen megélt együttlétek minőségét is ronthatja, ha megtiltjuk partnerünknek a maszturbálást, vagy rosszalljuk azt.

Téves félelmek

Sokan úgy gondolják, hogy szólóban élvezni a szexet egyenlő a hűtlenséggel, mivel az orgazmus egyetlen elfogadható módja a partnerrel folytatott szex, egy pár tagjainak pedig kizárólag egymástól és egymással kell várniuk és megkapniuk a kielégülést. Vannak, akik szerint a fantáziálás, urambocsá’ pornónézés egyenesen undorító. A szakértő szerint pedig ilyenkor valójában arról van szó, hogy megakadályozzuk partnerünket abban, hogy azt tegyen a saját testével, amit akar. Pedig Cox és még sok más szakértő szerint a maszturbálás nem jelenti azt, hogy partnerünk nem kap elég szexet tőlünk, nem élvezi velünk az együttlétet, nem vonzódik hozzánk vagy azt akarja, hogy úgy nézzünk ki, mint akit képzeletében vagy akár egy képen vagy videón lát.

Banán a lepedőn

Fotó: Getty Images

A testünk privát zóna

„A maszturbálás személyes dolog. Ha nem befolyásolja negatívan a közös szexuális életet, akkor a partnernek nincs köze hozzá, hogy mikor és hogyan csináljuk” – állítja Cox. Mint mondja, a privát szféra az alapja egy boldog és egészséges kapcsolatnak, ebbe pedig nem fér bele, hogy irányítsuk a másikat, mikor és mit csináljon a testével. Ennyi erővel szerinte akár azt is megtilthatnánk, hogy fantáziáljon, ez pedig nem csak zsarnokság, de ráadásul még értelmetlen is.

„Mintha ki akarna hagyni valamiből”

Kíváncsiak voltunk, hogyan vélekednek erről a valóságban a hétköznapi emberek, ezért megkérdeztünk néhányat mindarról, amit a szakértő állít. „Ciki vagy nem, de nekem rosszul esne, ha a pasim rendszeresen maszturbálna. Biztos, hogy magamban keresném a hibát – mondja Timi. – Tök rendben van a szexuális életünk, nincs okom arra sem, hogy féltékeny legyek, de akkor is furcsa lenne. Szerintem féltékeny lennék. Vagy olyasmi érzés lenne, hogy ki akar hagyni valamiből. Mondjuk ha jobban belegondolok, én is szégyellni szoktam magam, ha magamhoz nyúlok. Nem jellemző, hogy ilyesmit csinálok, de azért volt már rá példa, és kizárólag olyankor, ha nem volt itthon. Nem olyan könnyű levetkőzni ezt a gátlást ezek szerint.” Edina is hasonlóan érez, bár ők már ledöntöttek néhány tabut. Viszonylag gyakran fordul elő, hogy konkrét aktus vagy hagyományosabb előjáték helyett egymás előtt maszturbálnak férjével. És ezt kimondottan izgalmasnak is találják. „Ilyenkor nekem extrán szexi a látvány, de nem úgy értem, hogy a cselekvés, hanem az, hogy a férjemet látom így. Nem tudom, hogy mennyire indítana be, ha azt látnám, hogy mondjuk valamilyen videóra önkielégít. Szerintem semennyire, mert azért ebben az egész játékban külön extra, mármint elmaradhatatlan extra, hogy izgató látni, mennyire izgatóan hatunk egymásra. Nem akárki más, hanem kifejezetten mi. Szóval ez így kimondva elég nárcisztikusan hangzik, de valami olyasmi a dopping, hogy begerjedünk tőle, hogy hogyan hatunk a másikra” – avat be a részletekbe és az élményeibe.

Felturbózza a házaséletet

Tanulmányok alapján azok a párok, akik nyíltan és őszintén beszélnek a maszturbálásról, szinte minden kérdőívben a „rendkívül elégedett” értéket ikszelik be, amikor az szexuális életükről kérdezik őket. Érthető, hiszen nem kell titkolózniuk egymás előtt, felszabadultak és ítélkezésektől mentesek. Ez az állapot jó eséllyel azt idézi elő, hogy gyakrabban kívánják meg egymást és az együttléteket is – közvetett módon tehát a maszturbáció szabadsága felturbózza a házasélet teljességét is. Ugyanakkor természetes reakció a félelem és a szorongás is, legalábbis akkor, ha bizonytalanok vagyunk önmagunkban vagy kapcsolatunkban. Azok az emberek ugyanis, akik elfogadhatatlannak találják párjuk önálló örömszerzését, többnyire vagy valamilyen párkapcsolati félelemmel, elégedetlenséggel vagy szorongással küzdenek, vagy pedig egy mélyen gyökerező, többnyire neveltetésből, szigorból, a szex tabusításából fakadó gáttal.

„Életem egyik legkínosabb jelenete volt”

„Olyan 11 éves lehettem, amikor anyám rajtakapott, és a legjobb szándékkal leült velem utána beszélgetni. Életem egyik legkínosabb jelenete volt. Igazából semmi rosszat vagy csúnyát nem mondott, sőt azt is elmagyarázta, hogy ez egy természetes dolog. De azt tanácsolta, hogy máskor csukjam be teljesen az ajtót, apám ne lássa meg, ha elmegy a szobám előtt. Fogalmam sincs, miért nem csuktam be azelőtt teljesen. Talán azért, mert nem gondoltam ezt olyan rossz dolognak. De a beszélgetés után már teljesen világossá vált, hogy ezt zárt ajtók mögött illik csinálni” – meséli Bence hozzátéve, mennyire hálás, hogy ez a legcsúnyább élmény, ami ezzel kapcsolatban érte. Szemben azzal, hogy sok családban ennél sokkal kegyetlenebb jelenetek is lejátszódhattak, különösen az ezredforduló előtt.

Maszturbálás

Fotó: Getty Images

Egészségügyi előnyök sokasága

A maszturbálás a szakértők szerint rengeteg előnnyel jár együtt. Segít megismerni, hogyan működik a testünk, segít szabályozni orgazmusunkat, stressz- és fájdalomcsillapító hatású, természetes altató, javítja a hangulatot és általában véve is boldogabbá, elégedettebbé tesz bennünket. Amellett, hogy egy esetleges korlátozás kapcsolaton belüli konfliktust képes szülni, még további problémákat is okozhat. „Hajlamos vagyok rá, hogy túl gyorsan elélvezzek. A gyakori maszturbálás segít abban, hogy tovább bírjam, amikor együtt vagyunk. Rossz hatással lenne a szexuális életünkre, ha nem önkielégítenék” – mondja az egyik megkérdezett férfi. „A maszturbálás számomra teljesen más, mint a szex. A szex a párommal olyan, mint egy háromfogásos étkezés. A szólószex pedig olyan, mint gyorsan bekapni egy falatot, amikor éhes vagy” – hangzik el másvalakitől.

Maszturbálás ≠ pornó

Vajon rendben volna megtiltani valaha is partnerünknek a maszturbálást? A szakértő szerint nem. Az viszont rendben van, ha megkérjük, egy időre szüneteltesse azt a közös együttlétek érdekében. Fontos tisztában lennünk azzal is: az önkielégítés távolról sem egyenlő a pornófilmekkel, arról már nem is beszélve, mennyire komoly etikai kérdéseket vet fel magának az iparágnak a működése. Így aztán arra kérni partnerünket, hogy tartózkodjon a pornónézéstől, egyáltalán nem ugyanazt jelenti, mint megkérni, ne maszturbáljon többé. Arra kérni őket, hogy hagyjanak fel vele, és tűrjék, hogy kielégítetlenek maradjanak a szexuális szükségleteikkel, ésszerűtlen – és veszélyes. Bónusz tippként pedig Tracey Cox megemlíti, érdemes kipróbálni egymással egy közös játékot. Ha mindketten szólunk egymásnak az összes olyan alkalommal, amikor megkívánjuk a szexet, teljesebb képet kaphatunk a másik valódi vágyairól és gyakorisággal kapcsolatos igényeiről. Ez pedig elképzelhető, hogy a maszturábálással kapcsolatos véleményünket is más megvilágításba helyezi.

Szakértő forrása: dailymail

The post Megöli a házasságot a maszturbálás miatti kiakadás first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!