Megszerezte első BL-győzelmét az idei szezonban a Pick Szeged

1 év ezelőtt 66bohócdoktor szja 1% felajánlás

Megszerezte első győzelmét a Bajnokok Ligája idei évadában a Pick Szeged. A kékek szerdán este 30-23-ra legyőzték az Elverumot a csoportkör 5. fordulójában. A sok hiányzó ellenére jól kezdte a meccset a hazai csapat, és az elejétől a végéig dominált – a félidőben már hat góllal vezetett.

Összességében magabiztos, megérdemelt győzelmet aratott a hazai együttes.

A nagy különbséghez kellettek Mirko Alilovic bravúrjai, és Kent Robin Tönnésen, valamint Rosta Miklós 6-6 találata is. Juan Carlos Pastor együttese, legközelebb szombaton, a Gyöngyös elleni hazai bajnoki mérkőzésen lépnek pályára, majd jövő héten csütörtökön a Kielcéhez látogatnak a BL csoportkörének 6. fordulójában.

Juan Carlos Pastor: – Jól dolgoztunk a meccsen, sikerült megvalósítani a terveinket, szép sikert arattunk. Alilovic remek teljesítményt nyújtott, ez sokat jelentett hátul, ahogyan az is, hogy hat góllal tudtunk vezetni a szünetben. A második félidőben próbáltuk kontrollálni a játékot, tartani az előnyt, ez többnyire sikerült. Fontos ez a győzelem, erre tudunk építeni, ám ennél még több munka és még jobb játék kell a folytatásban.

Rosta Miklós: – Nagy kő esett le a szívünkről, hisz megszereztük első pontjainkat. Boldogok vagyunk, végre van minek örülni – ezen az úton kell maradnunk. Bízom benne, hogy a játékunk tovább fejlődik, illetve hogy a következő meccseken is ugyanezt a jó védekezést mutatjuk majd. 

 

PICK Szeged–Elverum Handball 30–23 (16–10)
Bajnokok Ligája, B csoport, 5. forduló. Szeged, PICK Aréna, dr. Bérczy Mihály sportcsarnok, 4000 néző. Vezette: D. Martins, R. Martins (portugálok).
PICK Szeged: Alilovic 1 – Sostaric 3, Tönnesen 6, Bombac 3, Rosta 6, Mackovsek 2, Szita 1. Csere: Gaber, Garciandía 1, Martins 3, Blonz 4/3, Radivojevics. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Elverum Handball: Imsgard – Berg 3, Hedberg 1, Fingren 1, Blomgren 4, Langaas 2, Gröndahl 2/1. Csere: Mizera (kapus), Thorkelsson 1, Heldal 3/2, Borzas 3, Awad 1, Haugseng, K. Lien 1, Anderson 1. Vezetőedző: Börge Lund.
Hétméteres: 4/3, ill. 6/3.
Kiállítás: 8, ill. 6 perc.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!