Megtalálta a lebohócozott edző helyettesét a szövetség

1 hét ezelőtt 5



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Majoross Gergely a jelölt a világ élvonalába visszajutott magyar férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitányi posztjára.

A Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége kedden dönt arról, hogy kinevezi-e a szakembert, de meglepő lenne, ha nem kapná meg, hiszen a 2019-es divízió I/A-s tornán megbízottként vezette már a nemzeti csapatot. A Kanada elleni gálameccset követően távozó Don MacAdamnek nehéz éve volt, Bartalis István a rossz körülményekre hivatkozva lemondta a válogatottságot, majd lengyelek elleni felkészülési összecsapásokon, két héttel a vb előtt nagyon gyengén játszott a csapat, Sofron István szerint pedig sokan temették őket, sőt a kieséstől tartottak.

Bolzanóban, a harmadik fordulóban, a románok elleni vereség után Galló Vilmos élő televíziós interjúban bohócnak nevezte MacAdamet és kritizálta őt. Bár Galló bocsánatot kért és utóbb már tudjuk, hogy boldogsággal, vb-győzelemmel és feljutással zárult a történet. MacAdam egyébként Majorosst ajánlotta a saját helyére.

A szövetség vezetőivel egyeztetett célunk az volt, hogy magyar szakember irányítsa a válogatottat és ezzel a játékosok is maximálisan egyetértettek. Szerencsére sok magasan kvalifikált hazai edző dolgozik, akik alaposan ismerik a szakmát és alkalmasak lennének a feladatra. Majoross Gergely kimagaslik közülük, neki van a legnagyobb tapasztalata, ráadásul ennek nagy részét nívós külföldi ligákban szerezte

– mondta MacAdam.

Majoross játékosként tagja volt a 2008-as szapporói feljutást kiharcoló válogatottnak, a nemzeti csapatban közel 150-szer szerepelt. 2011-es visszavonulását követően edzőnek állt. A MAC juniorjainak, majd a Miskolci Jegesmedvék és a MAC magyar, illetve szlovák bajnokságában szereplő felnőtt együtteseinek trénere volt. Kétszer nyert MOL, illetve Erste Ligát. Ezt követően, 2021-től tavaly nyárig a szlovák Nové Zámky vezetőedzője volt, majd az elmúlt idényben a német másodosztályú Ravensburgnál dolgozott. Hét szezon át volt a válogatott másodedzője is.

„Nagy megtiszteltetés maga a felkérés is, régi álom válhat valóra a kinevezéssel. Ha megkapom az elnökség bizalmát, minden erőmmel azon fogok dolgozni, hogy a válogatott sikeresen szerepeljen az augusztusi olimpiai selejtezőn és a jövő tavaszi elitvilágbajnokságon” – mondta Majoross Gergely.

Amennyiben valóban Majoross kapja a megbízást, ő lenne az első főállású magyar szakvezető Kercsó Árpád 2001-es távozása óta.

Kapcsolódó
Bálizs Bence: Megharcoltunk a szabadságunkért, és meg is lett az eredménye
A magyar jégkorong-válogatott egyik világbajnoki hősével, a kapuban egészen parádés teljesítményt nyújtó Bálizs Bencével beszélgettünk mentális erőről, karakterről és a világelitbe jutásról.

The post Megtalálta a lebohócozott edző helyettesét a szövetség first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!