Menczer Tamás szerint hatalmas lépésekkel visz bele minket NATO a háborúba

2 hete ezelőtt 5



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Szokás szerint erős videót posztolt Facebook-oldalán Menczer Tamás fideszes kommunikációs igazgató, akit ezúttal az akasztott ki, hogy „a NATO egy 100 milliárd dolláros katonai segélycsomag összeállításán” dolgozik.

Menczer úgy beszél a felvételen, mintha a NATO kezdett volna két éve minden előzmény nélkül háborúba Ukrajnában: a katonai szövetséget szerinte rabul ejtette a háborús pszichózis, minden áron atomba borítaná a világot.

Innen egy lépés a magyar baloldal, ahol mindenki háborúpárti, és akiktől csak egy vaskos Fideszre adott szavazat védheti meg az országot.

Elhangzik, hogy a NATO valójában védelmi szövetség, nem támadó szövetség, nem derül ki, pontosan mi ez az újabb segélycsomag, és miért jelentené a NATO támadó fellépését Oroszországgal szemben.

A konfliktust a NATO és Ukrajna közt jelenleg is az adja, hogy a NATO nehézkesen ezen bír rá tagállamokat Ukrajna támogatására és segélyezésére, ezek a segélyprogramok jellemzően nem NATO-szövetségi szinten zajlanak.

Az Egyesült Államokban hosszú hónapokig tartott, mire döntés született az új 60 milliárdos katonai segélycsomagról, Nagy-Britannia pedig nemrég jelentette be, hogy 400 járművet, 1600 rakétát, 4 millió lőszert, 60 hajót, valamint 500 millió font támogatást ad Ukrajnának.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!