Mi lesz Kamilla királyné sorsa, ha meghal Károly király?

3 napja ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Mivel III. Károly király jelenleg is küzd rákbetegségével, sokakban felmerült már a kérdés, hogy vajon mi lesz Kamilla sorsa, ha az uralkodó előbb távozik az élők sorából, mint felesége.

III. Károly király és Kamilla

Fotó: Getty Images

Kamilla herecegné nem mindig volt a brit monarchia legnépszerűbb tagja, hiszen a közvélemény csak nagyon nehezen fogadta őt el, az évek alatt azonban az alattvalók megbarátkoztak a gondolattal, miszerint ő Károly szíve választottja, ezáltal pedig a királyné is.

Kamilla mára a család elismert tagjává vált, aki az elmúlt hónapokban számos feladatot átvállalt férjétől, ezzel is bizonyítva rátermettségét szerepére és rangjára. Sokan azonban kíváncsiak arra, mi történne Kamillával, ha ne adj’ isten Károly rákbetegsége miatt hamarabb távozna az élők sorából, mint felesége. 

Ez már csak azért is kérdéses, mert korábban II. Erzsébet királynő és Fülöp esetében azonban a herceg előbb hunyt el, mint a királynő, ezért sem tudják sokan, hogy vajon milyen címmel illetné meg Kamillát, ha Károly meghalna. Nos, a brit közvélemény többsége nyilván abban reménykedik, hogy Károly és Kamilla még hosszú ideig uralkodnak majd, már most tudni lehet azt, mi vár a királynéra akkor, ha szeretett férje előbb lépné át a másvilág kapuját, mint ő.

Kamillát jelenleg a “Queen Camilla”, azaz a “Kamilla királynő” megszólítás és cím illeti meg, holott a koronázás előtt sokáig úgy volt, hogy a “Queen Consort” lesz az ő hivatalos posztja, ami a brit szokásjog alapján megillette volna, mint az “uralkodó királynői rangú hitvesét”. Ennek ellenére azonban a “Queen” rangot kapta, így valójában magyarul is királynőként kellene őt emlegetni, nem pedig királynéként.
 
Ha Károly meghal, Kamilla a „Queen Dowager”, azaz a „király özvegye” címet fogja viselni, és nem lesz többé „Queen” vagy „Queen Consort”. Ezek a rangok Károly halála után Katalint illetik majd meg, mivel ő Vilmos, a trónörökös felesége, aki azonnal megkapja a két előkelő megszólítás egyikét. Kamilla azonban férje halála után is a királyi család magas rangú tagja marad, és továbbra is aktívan dolgozhat és vállalhat feladatokat, hacsak Vilmos másképp nem rendelkezik. Ugyanakkor Kamilla dönthet úgy is, hogy visszavonul a reflektorfénytől és minden királyi kötelezettségétől, ahogyan azt Harry és Meghan tették 2020-ban.

Via

The post Mi lesz Kamilla királyné sorsa, ha meghal Károly király? first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!