Mindenkit meglepett a rendőrség: köszönetet érdemelnek a palackgyűjtögetők

2 órája ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A napokban nagy port vert fel, hogy a rendőrség több visszaváltható palack gyűjtögetővel szemben is helyszíni bírságot szabott ki. A police.hu-n megjelent közleményben elmagyarázták, hogyan állnak hozzá a kérdéshez.

“A hulladék kérdése társadalmi kérdés,

kezelése felelősség. Éppen ezért rendelkezik a törvény úgy, hogy a hulladéknak mindig van tulajdonosa. Fontos ugyanis, hogy ne legyen egyetlen olyan pillanat sem, amikor azért senki nem visel felelősséget, amikor a kidobott szemét sorsa nem követhető és nem számon kérhető” – írták.

 köszönetet érdemelnek a palackgyűjtögetők

Közös érdek, hogy a lehető legtöbb hulladék újra fel legyen dolgozva.

Aki a mások által kidobott, de visszaváltható palackokat összegyűjti, és elviszi a gyűjtőpontra, nem büntetést, hanem tulajdonképpen köszönetet érdemel.

Az tehát a minimum, hogy pusztán a gyűjtögetés miatt ne kelljen rendőri fellépéssel számolnia. A rendőrség minden esetben szem előtt tartja, hogy mi a törvényi szabályozás mögött fennálló, valós társadalmi érdek. Pusztán a mások által elhagyott, eldobott visszaváltható palackok gyűjtése még nem ok a rendőri intézkedésre.

A rendőr az ellen fog intézkedni,

aki nem a társadalmi együttélés szabályai szerint gyűjtöget. Ilyen a kuka kiborogatása, a tároló felfeszítése, az ott lakók zavarása, a hangos, megbotránkoztató viselkedés. A rendőrségnek nem célja, a békés, másoknak kárt nem okozó állampolgárok zaklatása; az ő tevékenységüket nem minősítik a társadalomra veszélyesnek.

The post Mindenkit meglepett a rendőrség: köszönetet érdemelnek a palackgyűjtögetők first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!