Mint a régi szép időkben: együttműködési megállapodást az MTVA és a China Media Group

1 hét ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

„Kínában készült dokumentumfilmeket mutat be a közmédia a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 75. évfordulója alkalmából. Erről írt alá együttműködési megállapodást az MTVA és a China Media Group” – közölte a hirado.hu.

A részletezést azzal folytatták, hogy „közösen indította el Sen Haj- Hsziung a China Media Group elnöke és Papp Dániel az MTVA vezérigazgatója annak a műsornak a magyarországi premierjét, amelyből a nézők megismerhetik a kínai elnök, Hszi-Csin Ping válogatásában a kínai kultúrkör bölcsességeit Kína felendülése más országoknak is a fejlődés lehetőségét nyújtja”.Majd ezek után külön leírták, hogy „Magyarország 75 évvel ezelőtt, az elsők között létesített diplomáciai kapcsolatot Kínával”.

De még azt is, hogy Sen Haj-Hsziung a kínai médiacsoport elnöke azt mondta, „Magyarország Kína jó barátja és régi partnere Európában. Az egyik első ország, aki elismerte és diplomáciai kapcsolatokat létesített Új- Kínával. Az első európai ország, amely aláírta az »Egy övezet, egy út« kezdeményezéshez kapcsolódó együttműködési dokumentumot”.

Orbán Viktor és a Magyarországra látogató kínai elnök csütörtökön stratégiai partnerségről állapodott meg, akkor. csak annyit közöltek, számos együttműködési megállapodást aláírtak a magyar és a kínai kormány képviselői, de ezek részleteit ekkor nem hozták nyilvánosságra. Orbán közölte azt is, hogy a nukleáris ipar „teljes spektrumára” is kiterjesztik együttműködésüket. Hogy ez mit jelent pontosan, az nem derült ki a magyar miniszterelnök szavaiból.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!