Náci karlendítés közben fotózkodtak páran a Mi Hazánk majálisán, Novák Előd szerint „a jogszabályok szerint belefér”

2 hete ezelőtt 12



bohócdoktor szja 1% felajánlás

„Szerintem nem ez a legnagyobb dolog, hogy ki lendít kart, ki nem lendít kart. Nem foglalkozunk ezzel. Jól érezzük magunkat. Ha valaki egy kicsit felöntött a garatra, már-már polgárpukkasztó jelleggel ezt tartotta fontosnak megcsinálni, hát szíve joga” – ezt Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke mondta a Telexnek, miután a lap lefotózta, ahogy a Mi Hazánk Bikás parkban tartott majálisán páran náci karlendítés közben fotózkodtak.

Novák a Telex megkeresésére azt mondta, ő nem látott ilyen jelenetet. A kérdésre, hogy miután a párt a majálist családbarátként hirdette meg, szerinte egy ilyen karlendítés belefér-e, Novák Előd azt válaszolta:

„Szerintem a jogszabályok szerint is belefér. Nem tilos Magyarországon. Önkényuralmi jelképet elvileg tilos mutatni, valójában azt sem annyira, ha a Szabadság téri szovjet emlékművet nézzük.” A kérdésre, hogy nem gondolja-e azt, hogy az ilyenekkel szemben zéró toleranciát kéne hirdetni, Novák azt válaszolta: „Én most a szemetelésnek üzentem hadat, abban elég sikeres is vagyok, és büszke vagyok rá. Most épp egy kukáért megyek, mert az egyik már tele van. Az jobban zavarna, ha szemetelnének, de nem szemetelnek. Nem is dohányoznak a rendezvény területén elvileg. Több ezer embernél még erre sem mernék mérget venni.”

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!