Nagy Márton közölte, mit kezd a kormány az üzemanyagárakkal

1 hét ezelőtt 10



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Szerda délután Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a Karmelita Kolostorban nyilatkozva bejelentést tett a kormány üzemanyagárakat érintő döntéséről. Értékelése szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének, a hazai piacon forgalmazott benzin- és dízel ára elérte a szomszédos országok áraiból képzett referenciaértéket – írta meg a Portfolio.

CSÖKKENTEK AZ ÁTLAGÁRAK

A miniszter elmondása szerint a kormány a mai ülésén is foglalkozott az üzemanyagok árával. Értékelése szerint az üzemanyagkereskedők alkalmazkodtak a kormány kéréséhez, eleget tettek annak és közelítették áraikat a régiós árakhoz. Felidézte, hogy a 95-ös benzin átlagára az áprilisban látott csúcsához képest literenként 34 forinttal lett alacsonyabb, ami 5%-ot meghaladó mérték, a dízel esetében a februári csúcshoz képest a csökkenés 54 forint, ami több mint 8%.

Azt is bejelentette Nagy Márton a korábbi jelzéseknek megfelelően, hogy a referenciaértéknek tekintett, régiós országok üzemanyag-átlagárát kiigazítják, és a módszertanból kiveszik Lengyelországot, Csehországot és Bulgáriát, vagyis az összehasonlításban már csak a szomszédos országok szerepelnek (kivéve Ukrajna).

NEM JELENTETT BE ÚJ INTÉZKEDÉST

“Megállapította a kormány a mai ülésén, hogy a jelenlegi csökkentésekkel elértük a szomszédos országok átlagárát” – kezdte a szerdai eseményét Nagy Márton. Rend van, de ennek fenn kell maradnia. A kormány továbbra is elvárja, hogy ezt a kereskedők fenntartsák. Kéthetente ránéz a kormány ezekre az árakra. A koordináció és az együttműködés elégségesnek bizonyult – értékelt az eseményen Nagy Márton,

vagyis új intézkedést, lépést, például az árstopra vonatkozóan nem jelentett be.

Forrás: portfolio.hu

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!