Nagy Márton szerint a benzinárak miatt a lakosság „konjunktúra érzékelése gyengébben érvényesül”

1 hét ezelőtt 13



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Szerdán lejár a nemzetgazdasági miniszter kéthetes üzemanyagkereskedőknek adott ultimátuma, Nagy Márton ennyi időt adott, hogy csökkentsék áraikat, ellenkező esetben kormányzati beavatkozást helyezett kilátásba. A kormány szerdai ülésén értékeli a helyzetet, Nagy délután 3 órára jelentett be doorstep sajtótájékoztatót a témában. A miniszter a döntés előtt az Indexnek még előadta, hogy a kormánynak miért olyan fontosak a benzinárak:

„a lakosságnál megfigyelhető, hogy az inflációs kérdések miatt az erősebb konjunktúra érzékelése gyengébben érvényesül. Ezért is kellett beavatkozni az üzemanyagárakba.”

Szerinte az ember már látják, hogy a gazdaság már újraindult, de mindenki az árakat nézi.

„Az üzemanyagárakban megfigyelhető jelentős áremelkedés félelmet generálhat az emberekben, és úgy érezhetik, mégiscsak visszatérhetnek a magas árak. Az inflációs kérdések miatt a konjunktúraérzékelés gyengébb, így a családok még nem érzik az 1,7 százalékos GDP-növekedést, azaz a gazdaság újraindulását”

- mondta.

Nagy üzent azoknak, akik szerint Románia lehagyta Magyarországot:

„Kérdezzék meg az embereket, hogy hol szeretnének élni: Magyarországon vagy Romániában?”

Alapvetően „sokkal kevesebb ember dolgozik ott, és ha így nézzük, a bértömeg, amit képes a gazdaság előállítani, Romániában sokkal kisebb, mint Magyarországon”, mondta. Amíg nálunk 74,8 százalékon áll a foglalkoztatási ráta, addig Romániában 63 százalékon.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!