Nagy összegű kölcsönöket vett fel áldozatai nevére a Tinder brit ragadozója

1 hét ezelőtt 4



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Közel hatéves börtönbüntetésre ítélték februárban, Angliában a 35 éves Peter Grayt, aki nagyjából 80 ezer fonttal (több mint 36 millió forinttal) rövidítette meg áldozatait, akiket a Tinder társkereső applikáción keresztül ismert meg – írja a BBC.

Az egyik áldozat, Jessica (nem ez a valódi neve) azt mondja, 2018-ban ismerkedett Gray-jel, nem sokkal az után, hogy véget ért egy hatéves párkapcsolata. Bár férfi elsőre nem volt az esete, meghallgatta minden baját, amire a nőnek akkoriban a legnagyobb szüksége volt.

A harmadik a randin, Gray lakásában, amikor Jessica kiment a mosdóba, a táskáját az étkezőasztalon hagyta. A nő csak később tudta meg, hogy

a férfi gyorsan átkutatta a táskáját, fotókat csinált a jogosítványáról és a bankkártyáiról. Gray aztán több összegben, összesen 9000 font (kb. 4 millió forint) kölcsönt vett fel a nő nevére.

Amikor Jessica megtudta, mi történt, a férfi magyarázkodni kezdett, bocsánatot kért és megígérte, hogy mindent visszafizet, Jessica azonban nem hitt neki. Feljelentette Grayt a rendőrségen.

Egy másik áldozat, Hannah azt mondja, amikor megismerte Gray-t a Tinderen, a férfi megnyugtató érzést sugárzott magából, de valami, mintha nem stimmelt volna. Egy héttel azután, hogy szakított a férfival, Hannah kapott egy levelet, melyben értesítették, hogy elfogadták 20 ezer fontos (kb. 9 millió forintos) hiteligénylését.

Gray később ajándékokkal és szerelmes üzentekkel árasztotta el a nőt. Újra összejöttek, Hannah pedig teherbe esett. A nő nővére ekkor elkezdett nyomozni Gray után és nem sokkal később meg is találta a neten a férfi egyik volt párját. A nő rengeteg dolgot mesélt, amit a férfi addig titokban tartott.

Az egész világ összeomlott körülöttem. Egyetlen dologban voltam biztos, nem fogom hagyni, hogy egy gyerek egy ilyen gonosz ember közelében nőjön fel

– mondta Hannah.

Peter Gray a szokásos taktikáját alkalmazva jött össze 2020-ban Elizabeth-el (nem az áldozat valódi neve). Amikor Gray virágokat küldött neki, a nő meglepődött, hiszen sohasem adta meg a címét a férfinak, de elhessegette magától a gondolatot.

Ahányszor megláttam egy figyelmeztető jelet, meggyőztem magam, hogy biztosan butaság az egész és nem gondolhatok rosszat egy pasiról, aki ilyen jól bánik velem.

Gray Elizabeth jogosítványát felhasználva 10 ezer font (kb. 4,5 millió forint) kölcsönt vett fel.

Jessica azt mondja, Peter Gray tönkre tette az életét. Ha randira megy, mindig ügyel rá, hogy ne vigye magával az iratait, illetve bankkártyát és azóta sem tud megbízni senkiben. Ha találkozik valakivel, Elizabeth is folyton arra gondol, hogy az illető vajon tényleg önmagát adja, vagy csak szerepet játszik valamilyen hátsó szándékkal.

A Tinder üzemeltetője közleményben jelezte, hogy a cég minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a felhasználói ne válhassanak csalások áldozatává. Mesterséges intelligenciát használó eszközökkel próbálják kiszűrni a csalókat és figyelmeztetéseket küldenek a felhasználóiknak. A felhasználók kérhetik, hogy a cég ellenőrizze a „match”-eik valódi fotókat töltöttek-e fel magukról. Illetve a cég együttműködik különféle civil szervezetekkel és hatóságokkal, hogy felhívják a felhasználóik figyelmét az online csalások veszélyeire.

The post Nagy összegű kölcsönöket vett fel áldozatai nevére a Tinder brit ragadozója first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!