Nagykőrösön már az alpolgármester kultuszát építik, Czira Szabolcs 26 év után visszavonul

1 hét ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

  • Nagykőrösön is túlteng az adófizetők pénzéből készült újságban a fideszes polgármester és a polgármester-jelölt fotója.
  • A két személy kivételesen nem ugyanaz, az először a múlt században polgármesterré választott Czira Szabolcs, egykori kisgazda nem indul újra.
  • Az Önkormányzati Hírek megértette az idők szavát, Czira fotójával már alig találkozni, Körtvélyesiével annál inkább, van, hogy négyszer is egy oldalon.
  • Az újságot azzal nem lehet vádolni, hogy elhallgatja az ellenzéket.

A nagykőrösi Önkormányzati Hírekben „a reklámokat és a programajánlókat kivéve 11 és fél oldalnyi »anyag« marad, ebből fél oldal a helyi ellenzék lejáratása. Marad 11. Ezen a 11 oldalon a Czira-Körtvélyesi páros említésének és fotóinak száma 45 darab. A fogadóórákhoz tartozó +4-et nem számoltam bele, mert az közérdekű.”

Nagykőrösről küldte levelét olvasónk a korábbi, elfogult önkormányzati lapokkal foglalkozó cikkeinkben tett felhívásunkra. Az V. kerületi Szentgyörgyvölgyi Péter a testvérével együtt szerepel 21 fotón, a makói Farkas Éva Erzsébet egyedül hozza ezt a számot.

A levélíró által említett páros Czira Szabolcs polgármestert és Körtvélyesi Attila alpolgármestert takarja. Az 1998 óta polgármester Czira Szabolcs kisgazdaként kezdte politikai pályafutását, majd az ezredfordulón a helyi Független Kisgazdapártból lett az itteni Fidesz, a régi, értelmiségi hátterű fideszesek elhagyták a pártot. (Czira mellesleg nemcsak kisgazda volt, hanem kommunista is, az MSZMP egykori tagjaként kommunistázott le egy Magyarországot elítélő jelentést megszavazó európai parlamenti képviselőket.)

Nagykőrösnél kevés fideszesebb város van, 2019-ben mind a nyolc egyéni választókerületben a Fidesz jelöltje nyert. Ezért is volt meglepő egy tavaly nyári időközi önkormányzati képviselő-választás eredménye, amikor a független Godó Katalin legyőzte a fideszes Lukács Ádámot.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!