Napi pakk: fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést városunkban, sok sikert kívánunk a szegedi érettségizőknek!

1 hét ezelőtt 14



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Izgalmasan indul a hét Szegeden, hiszen rengeteg eseményt tartogat a hétfő! Többek között izgulhatunk a szegedi érettségizőkért, ma magyar nyelvből adnak számot tudásukról, de mostantól új helyen találod meg a Gyermekklinika szakambulanciáit is, illetve új kiállítás is nyílik! Sőt, folytatódik a várostakarítás is, így ismét parkolási tilalomra és forgalmi akadályra lehet számítani. Szállítjuk neked a legfrissebb híreket, máris itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS PALCSÓ TAMÁS SZÜLETÉSNAP

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Ivett, Frida, Ditta, Eliz, Friderika, Ida, János, Judit, Tamara és Zsóka nevű Szeged365 olvasónak! Érdekességek:

  • 168 éve született Sigmund Freud osztrák pszichológus, filozófus, a pszichoanalízis atyja,
  • 111 éve Dávid Gyula Kossuth-díjas zeneszerző, népdalgyűjtő,
  • 63 éve George Clooney amerikai színész, rendező, producer (Batman és Robin, Vészhelyzet),
  • 38 éve pedig Palcsó Tamás énekes, színész.

FÁTYOLFELHŐK ÉS SZÉL JÖN SZEGEDRE

Hétfőn fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, de csapadéktól nem kell tartani Szegeden. A déli-délnyugati szelet élénk, erős lökések kísérhetik. Hajnalban 7 és 14 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. A legmelegebb órákban pedig 24-28 fokot mérhetünk.

INDUL A MAGYAR ÉRETTSÉGI

Május 3-án a hagyományoknak megfelelően a nemzetiségi nyelv és irodalom tárggyal vette kezdetét az érettségi vizsga. A következő hetekben 1161 helyszínen várhatóan több mint 112 700-an érettségiznek, július elejéig pedig Csongrád-Csanád vármegye 51 tanintézményében várhatóan 4666 fő ad majd számot tudásáról. Ma a magyar nyelv és irodalom van terítéken, sok sikert kívánunk az érettségizőknek!

ÚJ HELYSZÍNRE KÖLTÖZTEK A GYERMEKKLINIKA SZAKAMBULANCIÁI

A Gyermekklinika szakambulanciái elköltöztek, május 6-tól, azaz mától a klinika melletti, lapos tetős épületben folytatják a rendelést, melynek főbejárata a Tisza felől található.

MA ÚJ KIÁLLÍTÁS NYÍLIK

Új időszaki tárlat nyílik a Móra Ferenc Múzeumban május 6-án, hétfőn 17 órakor. A „Szeged arcai” című kiállításon a múzeum képzőművészeti gyűjteményéből válogatnak: olyan festményeket is bemutatnak, melyek eddig még sohasem szerepeltek kiállításon.

MÉG MINDIG ZAJLIK A VÁROSTAKARÍTÁS

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Szegedi Közlekedési Kft. 2024. május 6. és 2024. május 9. között közös várostakarítási munkát szervez. Az érintett útszakaszokon a munkavégzések alatt reggel 06:00 és délután 13:00 óra között időszakos forgalom lassításra és forgalom terelésekre kell számítani, valamint parkolási tilalom lesz érvényben, tudatta a Szegedi Közlekedési Kft.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!