Napi pakk: itt a paralimpia utolsó napja, túléltük az eddigi legforróbb európai nyarat, programok Szegeden és Ópusztaszeren

1 hét ezelőtt 26



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Ismét nagyszerű vasárnapra ébredhettünk Szegeden. Csupa jó hírrel jövünk az iskolakezdés után, lesz lehűlés, talán csapadék is. Dübörög a II. Szegedi Gin és Rum Gasztro Fesztivál, Szobori búcsú Ópusztaszeren, a végéhez ér a paralimpia. Jöjjön hát a kávé mellé a megszokott Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS A MAGYAR DAL NAPJA

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Adrienn, Mária, Adrián, Adriána, Adorján, Irma, Ibolya, Csobán, Szerafina, Szergiusz, Engelbert, Alán, Enna, Kilián, Nesztor nevű olvasónknak! Érdekességek:

  • Ma van Kisasszony vagy Kisboldogasszony napja
  • 389 éve megszületett Galánthai gróf Esterházy Pál Magyarország nádora, költő és zeneszerző.
  • 59 éve ez az írástudatlanság elleni küzdelem nemzetközi napja
  • 45 éve megszületett Lékó Péter nemzetközi sakknagymester, aki 14 évesen minden idők legfiatalabb nagymestere lett.
  • 16 éve ez a magyar dal napja, amit minden szeptember második vasárnapján tartanak. A magyar dal napját először a Sziget fesztivál minusz egyedik napján tartották. Az erre a napra szervezett rendezvényeken a pop- és rockzene mellett dzsessz-, népzenei, színházi, gyerek- és komolyzenei műsorok is megtalálhatók a programban.

VASÁRNAP MÁR SOKKAL KÖZELEBB VAGYUNK A VÁRT LEHŰLÉSHEZ

Vasárnap kezdetben sok napsütésre számíthatunk, majd délután nyugat-délnyugat felől egyre több felé, illetve Szeged körül megnövekszik a fátyolfelhőzet. Északkeleten és keleten maradhat naposabb az idő. Futó zápor, esetleg zivatar csak néhol fordulhat elő. Élénk, erős lesz a déli, délkeleti szél. Hajnalban 13-21, délután 29-34 fokot mutathatnak a hőmérők szeretett városunkban. 

MÉG TART A FESZTIVÁL SZEGED SZÍVÉBEN

Még egy napig lubickolhatunk a II. Szegedi Gin és Rum Gasztro Fesztivál nyújtotta programokban Szegeden. A programokkal teli hétvégén divat-, zenei- és showműsorok, több mint 100 féle gin és rum, valamint egy Gastro Garden várja a kilátogatókat. Sőt, ami még egy hatalmasat dob rajta, hogy a Delimo és Reök Kézműves Cukrászdák díjnyertes Zöld Málna tortája is ott lesz az eseményen, nem is akárhogy: a Magyarország Cukormentes Tortája címet elnyerő édes kísértést pohárkrém formájában lelhetjük fel a fesztiválon.

SZOBORI BÚCSÚ ÓPUSZTASZEREN

Szeptember 8-án, vasárnap az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark egyik legfontosabb ünnepére, a Szobori búcsúra várja a látogatókat az intézmény. Mint a szervezők tudatták szerkesztőségünkkel, egész nap változatos programokkal készülnek: ünnepi szentmise, népzene, lovas kocsikázás, fogathajtók ügyességi versenye, honfoglalás-kori lovasbemutató, kézműves foglalkozások és utcaszínház színesítik a rendezvényt.

A PARALIMPIA ZÁRÓNAPJÁN IS SZURKOLHATUNK A MAGYAR SPORTOLÓKNAK – ITT A VASÁRNAPI PROGRAM

  • KAJAK-KENU (Vaires-sur-Marne)Varga Katalin, Boldizsár Dalma (KL2, 200 m) középfutam 10.14, döntő 11.41
  • Suba Róbert (VL2, 200 m) középfutam 10.28, döntő 11.49
  • Molnár Nikoletta (KL3, 200 m) középfutam 10.42, B döntő 12.07, döntő 12.15
  • ZÁRÓÜNNEPÉLY (Stade de France) 20.30
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!