Napi pakk: napsütés, startoló Néptáncfesztivál és programok a Közlekedési Kultúra Napján Szegeden

1 hét ezelőtt 16



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Megérkezett 10-ből 9 szegedi kedvenc napja, a péntek: napsütéses időjárásunk lesz ma egész nap, katonai menetoszlop halad keresztül a vármegyénken, de kezdődik a három napos néptáncfesztivál is, sőt, még a Közlekedési Kultúra Napját is ma ünnepeljük, ezzel kapcsolatban is találsz ma programokat a városban, hozunk minden infót a pénteki Napi pakkban!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Ármin, Pálma, Antónia, Armand, Gordon, Jázmin, Mira, Miranda és Palmira nevű Szeged365 olvasónak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • ma van a mentők napja Magyarországon. 1887-ben ezen a napon alakult meg az Önkéntes Mentőegyesület Kresz Géza fővárosi orvos kezdeményezésére,
  • de ugyancsak ma van a madarak és fák napja is. A természetvédelmi törvény 64. § szerint „Minden év május 10-e a Madarak és Fák Napja. E nap megemlékezéseinek, rendezvényeinek a lakosság – különösen az ifjúság – természet védelme iránti elkötelezettségét kell szolgálnia.”
  • 77 évvel ezelőtt, ezen a napon hazatért Magyarországra a Szépművészeti Múzeum műkincseinek legnagyobb hányada.

NAPOS IDŐJÁRÁSUNK LESZ MA SZEGEDEN

Pénteken az ország nagy részén sok lesz a napsütés, többnyire gomolyfelhők lesznek az égen, majd délután északnyugat felől fátyolfelhők érkeznek. Kisebb zápor elvétve, elsősorban az ország délkeleti harmadán alakulhat ki. Helyenként még élénk lesz az északkeleti szél. Kora reggel 5-13, délután 20-25 fok valószínű Szegeden.

MA STARTOL A HÁROM NAPOS NÉPTÁNCFESZTIVÁL ÉS A SZEGEDI ÖSSZMŰVÉSZETI FESZTIVÁL IS

Szegeden szervezik meg a 32. Országos Gyermek- és Ifjúsági Néptáncfesztivált. Orbán Hédi, a Szent-Györgyi Albert Agóra igazgatója elmondta, a május 10-én startoló, 3 napos rendezvényre mintegy 30 táncegyüttes érkezik Magyarországról és külföldről is az Agórába.

KATONAI MENETOSZLOP HALAD MA KERESZTÜL A VÁRMEGYÉN

2024. május 10-én, 19 és 21 óra között katonai menetet hajtanak végre a Magyar Honvédség Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár katonái Csongrád-Csanád vármegye területén.

MA VAN A KÖZLEKEDÉSI KULTÚRA NAPJA

Ma ünnepeljük a Közlekedési Kultúra Napját. Ebből az alkalomból Szeged, Rókus Állomásra vár minden érdeklődőt a KTE Csongrád-Csanád Vármegyei Területi Szervezete, a Szegedi Közlekedési Társaság és a MÁV Zrt. Területi Igazgatósága közös, “Közlekedj biztonságosan Szegeden!” című rendezvényükre.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!