Napi pakk: nyárias lesz az idő, mehetsz a szabadba: vár a Bödön piac, a mozi, a szegedi színház, de még egy kiállítás is

1 hét ezelőtt 10



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Élvezzük ki a hétvége utolsó napját és hát április utolsó vasárnapját. Hihetetlen, de pár nap múlva új hónapba lépünk a majálissal. Gyönyörű időnk lesz minden szabadtéri programhoz, végre visszatért az áprilisi nyár. Városunk ma sem szűkölködik programokban, ugyanis lesz Bödön piac, remek filmeket vetítenek a moziban, de színházba is mehetsz, ha egy kis színdarabra vágysz. Ez itt Napipakk, minden fontos infóval a kávéd mellé!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Valéria, Nimród, Patrícia és Patrik Szeged365 olvasónknak!

EZEN A NAPON

  • 108 éve megszületett Ferruccio Lamborghini olasz autógyáros.
  • 270 éve született Gróf Széchényi Ferenc főispán, helyettes országbíró, aki könyvtárat és múzeumot alapított.
  • 93 éve megkezdődött a magyar hangosfilmgyártás.

MAI PROGRAMOK

BÖDÖN PIAC

Bödön piac vár a Szeged plázában reggel kilenctől, délután tizennégy óráig. Ne felejtsd otthon a bevásárló szatyrodat!

ROMANI DESIGN KIÁLLÍTÁS A FEKETE HÁZBAN

ROMA TRADÍCIÓKRA ALAPOZ A ROMANI DESIGN 

A Romani Design a világ első divatstúdiója, mely 2010-ben alakult. Célja, hogy a roma tradíciókra alapozva, a divat segítségével támogassa a roma közösségek integrációját. A társadalmi felelősségvállalás jegyében tervezik meg kollekcióikat, egy-egy általuk közvetíteni kívánt üzenet mentén. Olyan ruhákat, ékszereket és kiegészítőket készítenek, amelyek modern módon építenek a roma hagyományokra. Emellett fontosnak tekintik a fenntarthatóságot is: a textilhulladékot sokféleképpen – például táskamintaként, fülbevalóként – hasznosítják újra. A szegedi tárlaton a divatstúdió kollekcióiba nyerhetünk betekintést, valamint az általuk folytatott kultúrmissziós, aktivista tevékenységbe is – a divaton keresztül.

VÁR A BELVÁROSI MOZI ÉS A CINEMA CITY IS

BACK TO BLACK A BELVÁROSI MOZIBAN

A Back to Black egy eddig páratlan betekintést nyújt abba, hogyan vált Amy Winehouse egy csapásra híressé, és hogyan jelentette meg úttörő albumát, a Back to Blacket. A film Amy szemszögéből láttatja kendőzetlenül a nőt a jelenség mögött, és a kapcsolatot, ami minden idők egyik leglegendásabb lemezét inspirálta. A filmet Sam Taylor-Johnson rendezte Matt Greenhalgh forgatókönyvéből, akivel korábban már sikeresen dolgoztak együtt a John Lennon – A fiatal évek című filmen. Amy Winehouse-t korunk egyik legjelentősebb művészeként tartják számon, több mint 30 millió lemezt adott el világviszonylatban, és jelenleg is több mint 80 millió streamet produkál havonta. A nagy sikerű címadó lemezével egy csapásra világsztár lett, és akkor rekordnak számító öt Grammy-díjat nyert, köztük az év lemeze címet és az év dalát a Rehab című slágerrel.

CHALLENGERS, AVAGY ZENDAYA A CINEMA CITYBEN 

Zendaya legújabb filmjét, a Challengers-t már láthatjuk a Cinema City-ben Szegeden. A Challengers egyébként a feltörekvő profi tenisztehetségek számára rendezett bajnokság. Itt kerül egymással szembe Art és Patrick. Akik nagyon jól ismerik egymást. Évekkel korábban elválaszthatatlan cimborák voltak. Egészen addig, míg meg nem ismerkedtek Tashival (Zendaya), aki nemcsak a legjobb volt a pályán, hanem a legvonzóbb is. A két srác egyszerre kezdett ki vele, egyszerre nyomultak rá, és egyszerre kaptak bíztató jeleket. A szőke srác kiszámítható, fegyelmezett és sikerre éhes. A barna bohém, laza és játékos. Tashi nem tud választani köztük. Aztán mégis. Aztán mégsem. Telnek az évek és a három szerelmes fiatal között nem szakadnak el a kötelékek: csak kibogozhatatlanul összegubancolódnak…

GAZDÁLKODJ OKOSAN! ELŐADÁS A SZEGEDI NEMZETI SZÍNHÁZBAN 19:00-20:00 ÓRÁIG

Krisztina és Tamás öt éve együtt vannak. Eddig szűk albérletekben húzták meg magukat, de túl a harmincon elérkezettnek látják az időt életük eddigi legnagyobb dobására: saját lakást akarnak vásárolni, ahol végre elkezdhetik a nagybetűs életet, szerencsétlenségükre azonban éppen a leghorrorisztikusabb lakásárakkal találják szembe magukat. Amikor már minden fészekrakó reményük elfogyna, az albérletük pincéjében rábukkannak egy rejtélyes társasjátékra, amely különös varázserővel rendelkezik. Már csak egy kis szerencsére van szükségük, és övék lehet álmaik otthona! De mi van, ha nem jön az a hatos? Az Eurostart elemzése szerint az elmúlt hét évben Magyarországon nőttek legnagyobb ütemben a lakásárak az egész EU területén. Ez a szomorú tény ihlette ezt a korántsem szomorúnak szánt komédiát.

Közreműködött: Ács Petra, Vinnai András
valamint Somodi Dorottya, Kiss Míra

MAI IDŐJÁRÁS

VASÁRNAPRA MÁR TÉNYLEG VISSZATÉR AZ ÁPRILISI NYÁR

Nem győztük kivárni, de végre itt van a jó idő, sőt talán már túl jó, áprilishoz képest. Vasárnap hajnalban derült lesz az égbolt gyenge és mérsékelt délkeleti széllel. Reggel hétkor már 12 fok lesz, viszont a szél felerősödik, élénk délkeleti szelet lehet majd érezni a délelőtt folyamán. Napsütéses órákból nem lesz hiány, ugyanis egésze este hétig jut belőle. Így azt mondjuk, holnapra bátran tervezz kinti programot magadnak. Hajnalban 8, napközben 26 fok várható.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!