Négy év börtönt kapott a férfi, aki leszúrta a krumlipucolás közben bort kérő ismerősét

1 hét ezelőtt 4



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Négy év börtönre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte a Miskolci Törvényszék azt a hatvanas éveiben járó férfit, aki másfél évvel ezelőtt italozás közben  leszúrta a 34 éves ismerősét egy kazincbarcikai hétvégi házban. A törvényszék halált okozó testi sértésben mondta ki bűnösnek a férfit.

A Miskolci Törvényszék közleménye szerint terhelt az ominózus napon együtt italozott a hétvégi házban a későbbi áldozatával, és egy harmadik személlyel. Mindhárman berúgtak, aminek következtében egyikőjük elaludt. A 34 éves férfi és az idősebb férfi már napközben is többször szapulta és fenyegette egymást.

A délutáni órákban a terhelt krumplit pucolt egy házban talált konyhakéssel, miközben a fiatalabb férfi arra kérte, hogy töltsön neki bort.  A két férfi emiatt újból vitatkozni kezdett. A szóváltás során az ágyon ülő fiatalabb férfi megpróbálta arcba vágni a vádlottat, aki erre vállba szúrta.

A megkéselt férfi kiszaladt az utcára és a szomszédban lakó nő segítségét kérte, majd összeesett. Mire a mentők a helyszínre érkeztek, a fiatalabb férfi meghalt. A bíróság négy év börtönre ítélte az elkövetőt, és kötelezte őt a több mint egymillió forintos bűnügyi költség megfizetésére.

A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelték a férfi teljes körű beismerését, büntetlen előéletét és az időmúlást, míg súlyosító körülményként a hasonló jellegű cselekmények elszaporodottságát. Az ítélet nem jogerős, az ügyész három napot tartott fenn nyilatkozattételre.

The post Négy év börtönt kapott a férfi, aki leszúrta a krumlipucolás közben bort kérő ismerősét first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!