Négy rendőrt lőttek agyon egy észak-karolinai lövöldözésben

2 hete ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Ez volt az Egyesült Államokban az elmúlt évtizedek egyik leghalálosabb támadása a bűnüldöző szervek ellen. Négy rendőr meghalt, négy pedig megsebesült, miközben elfogatóparancs alapján próbáltak elkapni egy bűnözőt az észak-karolinai Charlotte városában - írja a BBC. A rendőrség szerint két feltételezett fegyveres gyanúsított is volt, egyiküket a háromórás ütközet után holtan találták az elbarikádozott ház udvarán.

A tisztek egy lőfegyver illegális birtoklása miatt keresett bűnözőt próbáltak meg elfogni, amikor lövöldözés tört ki a külvárosban. A helyszínül szolgáló ingatlanon belül négy nagy teljesítményű puskát is találtak. Az összecsapásnak akkor lett vége, amikor a rendőrök páncélozott járművekkel megrohamozták a Shannon Park negyedben található házat, és betörték az ablakokat. A házban a gyanúsítottal együtt tartózkodott egy nő és egy 17 éves fiú is, a rendőrök szerint egyikük szintén rálőtt a rendőrökre.

A lövöldözés idején több környékbeli iskolát is bezártak, a lakosokat pedig arra kérték, hogy ne hagyják el a otthonaikat. Az egyik szemtanú épp otthon dolgozott, amikor meghallotta, hogy kiabálnak a rendőrök, mert az egyik gyanúsított kilépett a házból. „Káosz volt, mindenfelé lövések dördültek” - mondta. „A kommandósok mesterlövésze a hálószobánkból figyelte az eseményeket, az egyik tisztet pedig a karjánál fogva rángatták át a házunkon; őrült helyzet volt”.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!