„Nem adattuk el a lakását, nem mondattam le” – reagált volt párttársa a korábbi DK-s alpolgármester súlyos vádjaira

1 hét ezelőtt 10



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Döbbenetesnek nevezte volt párttársa Hazai Iván András, Óbuda egykori, DK-s alpolgármesterének állításait, miszerint kiforgatta őt a vagyonából.

Rózsa László Péter a Facebookon közzétett reakciójában azt írta, Hazai Iván András egykori jó barátja, akit tisztelt, becsült, szeretett, tűzőn vízen át követett éveken át, de mostanra kiderült számára, hogy csak politikai céljai elérése végett maradt mindvégig mellette és családja mellett.

A jelenleg is önkormányzati képviselőként tevékenykedő Rózsa szerint átlagos buszvezető volt 2017-ben, amikor megkereste Gyurcsány Ferencet, hogy segítséget kérjen tőle a sérült kisfia ügyében. Ő volt az egyedüli, aki meghallgatta őket,

Gyurcsány Ferenc akkor felajánlotta, hogy ír egy levelet, annak a bizonyos kórháznak az igazgatójának, ahol elkezelték a kisfiamat, kaptunk tőle egy kedves ügyvéd urat Helmeczy László személyében

– írta Rózsa. Ezután közösen készítettek egy kisfilmet is, „hátha a média felkapja”, Gyurcsány segítségét pedig Rózsa szerette volna meghálálni. Itt jött a képbe Hazai Iván András, ugyanis Rózsa azt a feladatot kapta, hogy segítsen neki plakátolni, szórólapozni, létrát cipelni.

Rózsa állítsa szerint sokat beszélgettek, nevettek, és lassan bevezette őt Hazai a politika világába. Később beengedte az otthonába, és baráti viszony alakult ki közöttük.

„András nagyon rendes volt, mert amikor anyagilag rosszul álltunk mindig kisegített, amit mindig vissza fizettem neki. Majd valóban, amikor elromlott a mosógépünk, ő volt az, aki vett egy másikat, majd ezt is visszafizettem” – emlékezett vissza Rózsa.

A választáson elindult, azzal kampányolt, hogy legyen a III. kerületnek egy önálló gyermekszakrendelője, ebben Hazai melléállt. Meg is választották képviselőnek.

Rózsa szerint Hazai ekkor támogatni kezdte gyermeke fejlesztéseit, amiért nagyon hálás volt. „Ezt ő magától ajánlotta fel, nem állt semmilyen kényszer alatt, sohasem fenyegettem meg és nem zsaroltam meg, hogyha nem ad pénzt, ez és ez fog történni.”

Rózsa szerint egyik este Hazai azt mondta nekik, hogy a bulinegyedben dolgozik a rendőröknek, mint besúgó, hogy lebuktassa a dílereket. Ezt nem hitték el neki, majd másnak rákérdeztek nála, miért mondott ilyet. Rózsa szerint akkori barátja úgy felelt, azért, mert notórius hazudó fiatalkora óta.

Közben történt egy olyan eset, hogy egy szombati este barátilag iszogatunk az otthonunkban, András mesélte mennyire szeret táncolni, óó igen? Mondtam Dóri is nagyon szeret, betegyek zenét táncoltok kicsit? Mondta persze, melyik a kedvenc számod ez és ez, majd elkezdtek táncolni, nevettünk, vettem kamerán, hogy táncolnak, majd mikor visszanéztük látszott a felvételen, hogy a feleségem fenekét fogdossa. Nem tudtam lenyelni, nagyon haragudtam, hogy a családomba fogadtam és tiszteletlenül lefogdossa a nejemet. Kérdeztem tőle mit tenne Gyurcsány Ferenc, ha lefogdosná Klára fenekét? Dóri nagyon haragudott rá, ekkor kitiltotta a lakásból is, mert betelt a pohár nála maga miatt is és amiatt is hogy a nagylányom fenekét nézegeti

– írt le egy másik történetet Rózsa.

Állítólag Hazai ebben az időben arról beszélt rendszeresen, hogy ki halt meg miatt, és ki Gyurcsány Ferenc miatt, ami félelmet keltett Rózsában az elbeszélése szerint.

Ez idő tájt történt meg velük az az eset, hogy megállította őket az utcán az idős néni és azt kérte, segítsenek neki, mert gorombák vele a nővérek a tüdőgondozóban és nem adják ki a leletét, csak ha valakik aláírják neki a meghatalmazását. Hazai András volt, aki kiakarta kérni a leletet, aláírás nélkül, holott ezt nem tehette volna meg Rózsa szerint. Ebből ügy lett, végül lezárták, Rózsa nem követett el bűncselekményt.

Rózsa kitért azokra a vádakra is, hogy lenullázta anyagilag Hazait. Szerint közösen akartak egy italdiszkontot nyitni, felvettek mind a ketten a banktól hiteleket. „Nem zsarolta meg őt senki, ő vette fel maga.” Egymásnak voltak a kezesei is.

Benett kisfiamat kikellett még vinnünk Amerikába vizsgálatokra, ekkor már nem szerettünk volna gyűjteni a kiutazásra, hiszen kétszer is segítettek az emberek, illetve alapítványok Benettnek. Hitelt sajnos már nem kaptam. András felajánlotta, hogy segít, én elfogadtam. Annyira hálásak voltunk Dórival a feleségemmel, hogy megkérdeztük Andrást, hogy lenne-e kedve kijönnie velünk Amerikába, hiszen ő miatta jut ki Benett a vizsgálatokra. András igent mondott. Megkértük az időpontokat a kórháztól, 6 repülőjegyet vettünk, 6 főre foglaltunk szobát és így tovább és tovább. Nem fenyegettem meg és nem zsaroltam meg, hogy vegyen fel hitelt, ő ajánlotta fel és boldogan, örömmel utazott el velünk, nem volt sem kényszer, sem pedig erőszak, hogy velünk legyen, ahogy állítja azt

– fogalmaz Rózsa a bejegyzésben.

Később együtt léptek ki a DK-ból, Rózsa nem értett egyet „az elnyomással, a semmittevéssel, azzal a nézettel, amit elkezdtek képviselni, András pedig a jobbikkal való szövetség miatt. Nem parancsoltam, hogy mondjon le, nem zsaroltam ez miatt, nem követeltem én tőle semmit.”

Tíz emberrel alapították meg a Valódi Demokrata Pártot, Rózsa szerint senki nem mondhatja azt, hogy Hazai kényszerítve lett volna, mert ő intézett mindent.

Rózsa azt is leírta, hogy ért véget végérvényesen baráti kapcsolatuk.

Andrással egyszer, amikor a bulinegyedben voltam, tudni lehet rólam, nem tudok táncolni, ezért csak kísérő vagyok, ahogy ezen a napon is az voltam. András táncolt, bekevert hátulról egy fiatal lány alá, ekkor a lány odajött hozzám és azt mondta nekem: Szóljak a nagypapámnak, hogy fogdosson! Ekkor szóltam Andrásnak ő pedig arrébb táncikált. Másnap megkérdeztem mi volt ez, és ő örömmel elmesélte, hogy a lányok szoknyája alá szokott benyúlni hátulról és becsúsztatja az ujját! És ezt a feleségem előtt, mind a ketten nagyon kibuktunk és nagyot csalódtunk Andrásban! Ekkor már fontolgattunk, hogy elhatárolódunk tőle, de nem tudtunk a közös munka miatt. 2021-ben nem bírtam tovább elmentem a rendőrségre és feljelentettem Andrást a tettei miatt

– írta.

Rózsa szerint Hazai felhasználta őt, a kisfiát és a családját. Nem értik, „most miért teszi ezt, hiszen nem adattuk el a lakását, nem mondattam le, nem adattam el vele a nővére lakását, a telket közösen vettük, bár azt mondta ne írassuk a nevére az Államkincstár miatt, ő támogatta a kisfiamat, ő segített kijutni Amerikába. Most pedig ő az, aki szörnyként állít be, ő az aki gyaláz, szapul és hazudozik rólam!”

Rózsa azzal zárta a posztját, tudja, hogy az igazság ki fog derülni hamarosan.

The post „Nem adattuk el a lakását, nem mondattam le” – reagált volt párttársa a korábbi DK-s alpolgármester súlyos vádjaira first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!