„Nem tudom, hogy ez most motiváljon vagy demotiváljon” – Valter Attila visszacsúszott összetettben a Girón

1 hét ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Az összetettben vezető szlovén Tadej Pogacar nyert a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny pénteki időfutamát, előnye így 2 perc 36 másodpercre nőtt.

A kétszeres időfutam világbajnok olasz Filippo Ganna 52:01 perccel sokáig élen állt, de Pogacar fantasztikus ütemben tekert fölfelé a záró emelkedőn. Végül Gannára 17 másodpercet vert, így összetettben már 2 perc 36 másodperccel vezet a második helyre feljövő kolumbiai Daniel Martínez előtt, Geraint Thomas pedig  visszacsúszott a harmadik helyre. Valter Attila 58:14 perccel ért célba 102. helyen, így rontott összetettben, a 48.-ról visszaesett az 50. helyre, hátránya pedig 25 perc fölé nőtt.

„Nyilván nem akartam semmi nagyratörőt, de azért egy picit jobban szerettem volna érezni magam. Tegnap kifejezetten jól ment a bukások után, ma már azért éreztem, hogy fáradt a test.

Picit jobb érzéseket vártam. Nem tudom, hogy ez most motiváljon vagy demotiváljon a következő napokra. Összességében azért jobb volt egy időfutam mára, mint egy mezőnyszakasz, egy picit többet tudok így pihenni

– értékelt a szakasz után Valter az M4 Sportnak.

Szombaton a Spoleto és Prati di Tivo közötti 152 kilométer és hegyi befutó vár a 107. Giro d’Italia mezőnyére, amely 3400 kilométert teljesít, amíg május 26-án célba ér a római záróetapon.

Végeredmény – 7. szakasz (Foligno-Perugia, 40,6 km, egyéni időfutam)

1. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 51:44 perc
2. Filippo Ganna (olasz, INEOS Grenadiers) 17 mp hátrány
3. Magnus Sheffield (amerikai, INEOS Grenadiers) 49 mp h.
…102. Valter Attila (Visma-Lease a Bike) 6:30 p h.

Az összetett élcsoportja:
1. Pogacar 24:12:36 óra
2. Daniel Martínez (kolumbiai, BORA-hansgrohe) 2:36 p h.
3. Geraint Thomas (brit, Ineos Grenadiers) 2:46 p h.
…50. Valter 25:20 p h.

The post „Nem tudom, hogy ez most motiváljon vagy demotiváljon” – Valter Attila visszacsúszott összetettben a Girón first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!