„Nem vagyok egy Harry Potter” – a Győr edzője szerint erős vetélytárs a Vasas, de saját kezükben a sorsuk

1 hét ezelőtt 16



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Interjút adott a csakfoci.hu-nak az NB II-es ETO FC Győr irányítását a szezon utolsó öt bajnokijára átvevő Borbély Balázs arról, hogy hogyan került a csapathoz, milyen ligának tartja az NB II-t a szlovák első osztályból érkezve, és mennyire nehezedik rá nyomásként a feljutás kiharcolása.

A Győrnél mindössze két hónap után menesztették április végén Szergej Kuznyecovot, helyére érkezett a korábban asszisztensedzőként dolgozó Borbély Balázs a DAC-tól. A két csapatban a közös nevező a tulajdonos személye: Világi Oszkár, aki a MOL Nyrt. vezérigazgató-helyettese és a Slovnaft vezérigazgatója.

Készültem a DAC edzésére, amikor kedden este felhívott a tulajdonos úr és megkérdezte, hogy lenne-e kedvem átvenni az ETO irányítását. Szerdán reggel pedig már itt voltam Győrben

– osztotta meg a másodosztályú csapat kispadjára kerülésének történetét Borbély.

Az NB II-ben sokat számít, hogy ki játszik hazai pályán és ki szerzi meg az első gólt a  szakember szerint, emellett úgy véli, hogy a másodosztály „egy sajátos liga, ahol nem biztos, hogy mindig a minőségbeli különbségek döntenek.” A Győr edzője arra készül, hogy csapatával a Vasast is megverik majd a feljutásért vívott kulcsfontosságú mérkőzésen.

Egyforma esélye van a két csapatnak. Egy pont a hátrányunk, de a saját kezünkben van a sorsunk, ha mind a három meccsünket megnyerjük, akkor mi jutunk fel.

A Győr hétvégén Kazincbarcikán vendégeskedik, míg a Vasas a Haladást fogadja a Fáy utcában. A két, feljutásért küzdő csapat közötti rangadóra az utolsó előtti fordulóban, május 20-án kerül majd sor.

Egyelőre kérdéses, hogy meddig tart majd Borbély győri pályafutása. A szakvezetőnek egyelőre öt mérkőzésre szóló szerződése van, melyből még három van hátra. Azt egyelőre nem tudja, hogy akkor is maradhatna-e, ha nem sikerülne a feljutás. Mindenesetre nem érez nyomást magán az NB I-es tagság kiharcolása miatt, de egyértelműen az első osztály a cél:

„Van egy nagyon erős vetélytársunk, meglátjuk, melyik csapat jár sikerrel. Nem vagyok varázsló, nem vagyok egy Harry Potter, de mindent megteszünk az NB I-ért.”

Kapcsolódó
A kiállítás után a Vasas két látványos góllal megtörte a Honvédot
Adorján piros lapja után a Vasas nagyon gyorsan elintézte a kispestieket.

The post „Nem vagyok egy Harry Potter” – a Győr edzője szerint erős vetélytárs a Vasas, de saját kezükben a sorsuk first appeared on Rangadó.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!