Németh Zsolt szerint ha nem lennénk NATO-tagok, Oroszország kikezdené Magyarország szuverenitását

1 hét ezelőtt 13



bohócdoktor szja 1% felajánlás

„Ha most nem lennénk NATO-tagok, akkor valószínűleg jelenleg nem Ukrajna védekezne egy orosz támadással szemben, hanem mi” - ezzel a felütéssel kezdte beszédét Németh Zsolt a Magyar Atlanti Társaság keddi konferenciáján. A Válaszonline beszámolója szerint a rendezvény legerősebb felszólását mondta a fideszes politikus, szinte teljes egészében szembement a kormányzati narratívával.

„A NATO – bármit mondjanak is Putyin elnök nagyra becsült propagandistái – nem oroszellenes szervezet, nem tervezi és soha nem is tervezte megtámadni Oroszországot, viszont képes megvédeni tagjait egy orosz támadástól. Oroszország azért nem tudja katonai eszközökkel korlátozni a magyar szuverenitást, mert NATO-tagok vagyunk.”

- folytatta Németh. Szerinte az, hogy Oroszország fenyegetésnek tekinti az észak-atlanti szövetséget, nem más, mint bizonyíték arra, hogy Moszkva „uralmat akar gyakorolni a NATO-tagok – vagy legalábbis a NATO-tagok egy része.” Nem megszállni akarnak minket feltétlen, hanem diktálni, mondta a fideszes politikus.

Tehát a magyar szuverenitást korlátoznák, ezért „a NATO nemcsak fizikai biztonságunk garanciája, hanem szuverenitásunké is – ez a szuverenitásvédelmi politika egyik legfontosabb eleme”.

Ezért kell a leghatározottabban fellépni minden olyan törekvéssel szemben, amik zembefordíthatják a magyar közvéleményt a NATO-val. Németh kijelentette:

„A közvélemény bármiféle megvezetése NATO-ügyben jelenleg közvetlenül fenyegeti hazánk fizikai biztonságát és szuverenitását.”

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!