Norrisnak és Strollnak az első kanyarig tartott a sprintfutam, Hamilton blőd hiba miatt veszített pontot

1 hét ezelőtt 10



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Max Verstappen nyerte a sprintfutamot a Forma-1-es Miami Nagydíjon.

Norrisnak és Strollnak már az első kanyarban véget ért a verseny, miután Hamilton túl bátran vetődött be a kanyarba, és megtolta Alonsót, aki ütközött csapattársával, valamint a McLaren brit pilótájával.

LAP 1 / 19

SC deployed – Lando is out 😞

Contact in the pack tags the right-rear of the McLaren, and it’s game over.#F1Sprint #MiamiGP pic.twitter.com/8uE3oiD9eX

— Formula 1 (@F1) May 4, 2024

A biztonsági autó be is jött nyomban, és a harmadik körben hagyta el a pályát, a sprintidőmérőn negyedikként végző Ricciardo ekkor még a harmadik volt, de Pérez az ötödik körben elment az ausztrál mellett.

A sprintfutam legnagyobb csatáját Hamilton és Magnussen vívta, a Haas dán pilótája szó szerint mindent bevetett, hogy kivédekezze a hétszeres világbajnok támadásait,

kétszer is elhagyta a pályát, mindkét manőver miatt 10 másodperces büntetést kapott.

A 14. futamban Hamilton hibázott, így Cunoda megelőzte, majd mindketten lehagyták a büntetésektől sújtott Magnussent. Hamilton végül az utolsó körben előzte meg a kissé óvatlan Cunodát, aki pont annyi helyet hagyott védekezésnél, amit a rutinos ellenfél kihasznált.

A sprintfutamot végül Verstappen kényelmesen nyerte, a dobogón még Leclerc és Pérez zárt. A pontszerzők közé rajtuk kívül Ricciardo, Sainz, Piastri, Hülkenberg és Hamilton fért be. A futam leintése után kiderült,

hogy Hamilton büntetést kapott, amiért átlépte a megengedett sebességhatárt a bokszutcában, így elveszítette a nyolcadik helyet, amely így Cunoda ölébe pottyant.

Végeredmény, Miami Nagydíj, sprintfutam (19 kör, 102,828 km, a pontszerzők):

1. Max Verstappen (holland, Red Bull) 31:31.383 perc
2. Charles Leclerc (monacói, Ferrari) 3.371 másodperc hátrány
3. Sergio Pérez (mexikói, Red Bull) 5.095 mp h.
4. Daniel Ricciardo (ausztrál, RB) 14.971 mp h.
5. Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari) 15.222 mp h.
6. Oscar Piastri (ausztrál, McLaren) 15.750 mp h.
7. Nico Hülkenberg (német, Haas) 22.054 mp h.
8. Cunoda Juki (japán, RB) 29.816 mp h.

The post Norrisnak és Strollnak az első kanyarig tartott a sprintfutam, Hamilton blőd hiba miatt veszített pontot first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!