Orbán beszéde Tusnádfürdőn: szerinte a háború a mi piros bogyónk, Brüsszelről Lenin jutott eszébe, de azt is megemlítette hogy “mi vagyunk a leghosszabb ideje hatalmon Európában”

2 hónapja ezelőtt 14



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Megtartotta hagyományos tusnádfürdői beszédét Orbán Viktor. A szombati délelőtti beszéden három témát vázolt fel. Mutatjuk, mi hangzott el a beszédében.

Orbán Viktor véleménye szerint ma három nagy téma van az asztalon. Az első a háború, illetve egy nem várt következménye. A háború felfedi azt a valóságot, amiben élünk. Eddig nem volt látható, de a háborús rakéták fényében láthatóvá vált. A második kérdés, mi lesz a háborúval, mikor lesz vége, hogyan lesz vége és mi lesz utána? A harmadik, hogy új világ jön, hogyan lehet és kell erre az új világra felkészülni. Magyarországnak össz magyarságként kell szembenéznie ezzel az új világgal, a külhoni magyarok előtt is beszélni kell erről. 

“MÉGISCSAK MI VAGYUNK A LEGHOSSZABB IDEJE KORMÁNYON EURÓPÁBAN”

Azért tartja vállalhatónak a kísérletet arra, hogy ezekről a felsorolt témákról beszéljen, mert „kellő szerénységgel, de emlékeztetnünk kell magunkat arra, hogy mégiscsak mi vagyunk a leghosszabb ideje kormányon lévő kormány Európában”, ő pedig a leghosszabban kormányon lévő miniszterelnök.

ORBÁN VIKTOR: “A BÉKÉT CSAK KÍVÜLRŐL LEHET HOZNI, A HÁBORÚ A MI PIROS BOGYÓNK”

„A háború a mi piros bogyónk” – a Mátrixból hozott példát Orbán Viktor. Két golyó között lehet választani, és ha a piros bogyót nyeljük le, leereszkedhetünk a valóságba. A háború elvisz minket egy magaslesre, és onnan egy teljesen más, eddig nem ismert perspektívát ad, folytatta a miniszterelnök. Egy új közegben és letisztult erőtérben találjuk magunkat szerinte. Ebben a közegben pedig elvesztik az erejüket a médiatorzítások, a politikusok taktikai füllentései és az összeesküvés-elméletek is. Marad a pőre valóság. De mi a valóság? A háborúban brutális vesztességeket szenvednek el a felek. Ennek ellenére nem akarnak kiegyezni. Miért? Egyrészt mert mindketten azt hiszik, hogy győzhetnek. Másrészt mindkettő felet fűti a saját maga valós vagy vélt valósága. Ukrajna önvédelemben van, és függetlenségi háborút vív. Oroszország szerint súlyos NATO-fejlesztések történtek Ukrajnában, és nem akarnak NATO-csapatokat, NATO-fegyvereket látni az orosz-ukrán határon. „Mindenkinek van valamilyen valósága” – véli Orbán Viktor. Mivel egyik fél sem fogja feladni a háborút, egyenes út vezet az eszkalációhoz. Békét ezért csak kívülről lehet hozni.

ORBÁNNAK BRÜSSZELRŐL MOST LENIN JUTOTT ESZÉBE

„Bukarestből nem, de azért, hogy ne unatkozzunk, Brüsszelből kaptunk demarsot: elítélték a békemissziót” – mondta Orbán, aki emlékeztetné az embereket arra, hogy az unió alapszerződésében az áll: az unió célja a béke. „Brüsszel azt is sérelmezi, hogy háborúpárti politikának nevezzük azt, amit csinálnak, szerintük a béke érdekében támogatják a háborút. Nekünk erről eszünkbe jut Lenin, aki azt mondta, a kommunizmus végével elhal az állam. Ahogy Lenin tézisét sem értettük, úgy most a brüsszelieket sem értjük az üléseken”.

Forrás: Telex.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!