Orbán elvesztette az Economx elleni helyreigazítási perét

3 hete ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Orbán Viktor első fokon elvesztette az Economx gazdasági lap ellen indított perét hétfőn a Fővárosi Törvényszéken, írja a Media1. Egy sajtószemle miatt több lapot beperelt, többek közt a 24.hu, a Hírklikk, az Index.hu-t, és a 444-et is, a miniszterelnök azokat a cikkeket kifogásolta, amik a SPAR vezérigazgatójának nyilatkozatát idézte. Hans Reisch ebben a magyar oligarchákról beszél, illetve, hogy miért és milyen módon kezdte el kimenekíteni az országból a vagyonát az élelmiszerlánc. A bíróság hétfői ítéletében kimondta:

a miniszterelnöknek mint a közélet egyik legfontosabb közszereplőjeként nagyobb tűrési kötelezettsége van a róla megjelenő véleményekkel kapcsolatban. Az Economx csak az osztrák SPAR vezetőjének véleményét vette át, azt pedig nem lehet helyreigazíttatni.

A Media1 kereste a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy mit szól Orbán az ítélethez, de Havasi Bertalantól nem érkezett válasz. A kormányfő jogi képviseletét ellátó, amúgy Tuzson Bence igazságügyminiszterhez közeli Biczi és Turi Ügyvédi Iroda sem válaszolt a lapnak, így nem tudni, hogy fellebbeznek-e a döntés ellen.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!