Orbán Jr. titkos akciója és a hülyeségeket beszélő miniszter

1 hét ezelőtt 12



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Üdvözlök mindenkit ebben a télies időben! Ez itt újra a Reggel 4 hírlevél (de van több is), benne az elmúlt nap legfőbb híreivel.

ORBÁNIZMUS

A VSquare szerint új magyar szupertitkosszolgálat megszervezésében vehet részt Orbán Gáspár: Panyi Szabolcs információi szerint a testület az amerikai elnöki Nemzetbiztonsági Tanács magyar megfelelője lehet, ahol a miniszterelnök nemrég még csádi oszlopok mögött bujkáló fia egy külpolitikával és kényes diplomáciai ügyekkel foglalkozó osztály létrehozásán dolgozik.

Iskolai kórust léptetnek fel Orbánék nemzetközi politikai dzsemboriján, az iskola szerint a jobboldali gálavacsora nem politikai rendezvény: a budai kórusiskola azt reméli, hogy a CPAC-os fellépés után kibővíthetik az épületet, de néhány szülő szerint viszont lobbizásra használják a gyerekeket, mondjuk a művészeti vezető szerint inkább hálásnak kellene lenniük ahelyett, hogy az iskolát támadják.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal elindítja az első vizsgálatát „a magyar sajtóban megjelent külföldi finanszírozási kísérlet gyanúját felvető információk alapján”.

Rogán Antal engedélyezte Balásy Gyula cégcsoportjának, hogy 17,6 százalékkal megemelje az árait, ez a mérték megegyezik a tavalyi éves átlagos inflációéval.

  • Orbán átcsoportosított 8,2 milliárd forintot a költségvetésben.
  • Tavaly a Magyar Nemzet vesztette el a legtöbb sajtópert, tízből hétszer marasztalta el a bíróság.

KEGYELEM

Varga Judit hülyeségeket beszélt, Novák Katalin „nem való közénk” – mondta a 444-nek Lázár János, akinek Egerben tehettünk fel kérdéseket. A miniszter nem tartja veszélytelennek Magyar Pétert a Fideszre nézve, de azért nem is aggódnak miatta.

Súlyos mulasztásokat tárt fel a bicskei gyermekotthonban történteket vizsgáló fővárosi eseti bizottság: a vizsgálat záróülésén nem jelentek meg sem a fideszes képviselők, sem az egykori fővárosi és állami fenntartó intézmények beidézett vezetői.

Feljelentik a zsinati bíróságon Balog Zoltánt: a református egyház tíz tagja szerint a kegyelmi ügyben is érintett Balognak már rég le kellett volna mondania a Dunamelléki Egyházkerület püspöki székéről is, amit a zsinati lelkészi elnöki tisztségéről való lemondás ellenére megtartott.

  • Zimbabwében több mint 4000 rab kapott amnesztiát, hogy ezzel is enyhítsék a túlzsúfolt börtönökre nehezedő nyomást.

VÁLASZTÁSOK

Juhász Péter nyerte meg az V. kerületi ellenzéki előválasztást.

Egykori szövetségese indul Botka László ellen Szegeden, a háromszoros világbajnok kenus Joób Mártont közben 271 milliós csalással vádolják.

KÜLFÖLD

Vesztett a választásokon az EU-kritikus horvát Trump, egyelőre nem kerül hatalomra újabb potenciális Orbán-szövetséges a szomszédban: a Ficóra hajazó, oroszbarát államfő pártja vesztett, de a kormányzó HDZ is koalíciós kényszerben van.

Letartóztatások Németországban: Berlin szerint ukrán katonákat kiképző amerikai támaszpontok elleni támadást tervezhetett az orosz titkosszolgálat.

Halott unokahúga testét tartó palesztin nő képe kapta a World Press Photo fődíját: az 5 éves Saly az egyik gázai kórháznál halt meg egy izraeli rakétatámadásban.

  • El akarta ütni a rendőröket a részegen vezető csecsen miniszter, majd 11 kocsival megjöttek az emberei, hogy erővel kiszabadítsák.

És volt Tyúkól is, amiben az esküvőszezonról beszélgettek.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!