Orbán Kréta-üzenetben promózza a közlekedési tarifareformot

1 hónap ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Váratlan üzenetet kaptak a szülők csütörtök este a Kréta-rendszerben, aminek olvasóink levelei alapján nem mindegyikük örült. Orbán Viktor levelet küldött nekik, hogy népszerűsítse a március 1-jén életbe lépett közlekedési tarifareformot.

Orbán azt írta, mindenki számára olcsóbb és átláthatóbb, egyszerűbb és korszerűbb tarifarendszert alakítottak ki. Ez pedig sokaknak nagy segítséget jelent a nehéz időkben.

Orbán levele kiemelte, hogy a 14 év alatti gyermekek ingyen utazhatnak a helyközi közösségi közlekedésben, „így az Ön családja is a nyertese lesz az új rendszer bevezetésének".

A promóciós üzenetbe a kormány kedvelt, de a kegyelmi ügy által alaposan hiteltelenített tételmondata is bekerült, miszerint „a család a nemzet alapja, ezért a magyar kormány számára a családok és a gyermekek segítése kiemelt fontosságú”.

Nem ez az első alkalom, hogy Orbán a Krétán keresztül üzen a szülőknek, tavaly decemberben azoknak írt levelet, akik gyerekei kaptak a Belügyminisztérium által kiosztott 140 ezer ingyen laptopból.

Lázár János építési és közlekedési miniszter február 29-én jelentette be a tarifareform részleteit. Az új rendszert podcastünkben szakértővel elemeztük, majd 1044 kilométert vonatozva a gyakorlatban is teszteltük.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!