Orbán szálldos, mint a lepke, diktátorról diktátorra

2 hónapja ezelőtt 21



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Jó reggelt! Hogy milyen időnk lesz? Tudja a fene.

4 kiemelt cikk:

Ismétlés a tudás anyja

Döntött a Kúria, elrendelte az összes érvényes főpolgármesteri szavazat újraszámlálását. Karácsony csak úgy fogadja el ezt tisztességesnek, ha a sajtó nyilvánossága előtt bontják fel az urnákat és kötegeket. Vitézy szintén garanciákat kért, ő azt is írta, ilyen szoros eredmény bármelyik fejlett demokráciában újraszámlálást hozott volna.

  • Megfordult a júniusi sorrend a megismételt szavazáson, Kalocsának és Penészleknek sem fideszes polgármestere lesz végül.

Második forduló

Teljes átrendeződés egy hét alatt: az exit poll szerint a vártnál is jobban működött a baloldal és Macronék köztársasági frontja, a franciák tömegesen szavaztak úgy, hogy megakadályozzák a radikális jobboldal hatalomra jutását. Nemhogy kormányra nem jut Le Pen pártja, csak a harmadik legnagyobb frakció lesz az övék. Macron túlélte a politikai válságot, amit részben maga idézett elő.

Orbán huss!

A magyar miniszterelnök moszkvai útját magyarázza mindenki. Maga Orbán egy nagyon furcsa interjúban arra utalt, hogy az EU nevében nyitotta most újra a diplomáciai csatornákat, mire az EU külképviselője hevesen tiltakozni kezdett.

De miközben ezekről tudósítottunk, látjuk ám, hogy éppen Kína felé szálldos egy magyar kormánygép. Úgy tűnik, hamarosan landol is Pekingben.

Orbán frakciót alakít

Július 1-jétől Magyarország az Európai Unió soros elnöke. Mire fogja ezt használni Orbán? Milyen témákat fog nyomatni a kormány, és mi az, ami szép csendesen nem került be az elnökségi prioritások közé? Többek közt ezekről a kérdésekről podcasteltünk Czina Veronikával és Medve-Bálint Gergővel, a HUN-REN kutatóközpont munkatársaival.

Hétfőn alapíthatnak frakciót a Patrióták Európáért, amihez a belga szélsőjobb is csatlakozik.

Nyár + buli

Brat Girl Summer! Őszinték, harmincasok, szembe köpnek és előszeretettel használják a randiappokat. Az iszapzöld lemezborító, ami a szexuális felszabadulás ígéretét szabadítja ránk ezen a nyáron.

Balaton Sound! Az intézménnyé vált fesztiválon már egészen különböző generációk veretik együtt, és csodálkoznak rá kölcsönösen egymás bulizási szokásaira. Bónusz: felelevenítettük a Sound Rotation szellemét!

Ellenzék

Kampánynyitót tartott a Tisza Párt, aminek kezdenie kell valamit azzal a helyzettel, hogy a 2026-ban már nem lesz elég körbefurgonoztatni a frontembert az országban, hanem mind a 106 egyéni választókörzetben vállalható jelöltet kell találni, mögöttük pedig kampányszervezetre is szükség lesz.

Gyurcsány mostanra eljutott odáig, hogy a magát függetlennek tekintő sajtó úgy viselkedik, mint a NER. Közben kommentelési sorvezetőt kaptak a DK-sok Gyurcsány Ferenc bevédésére.

  • Tompos Márton a Momentum új elnöke
  • Megszűnés szélén a baloldali szövetség, az már az MSZP és a Párbeszéd szerint is okafogyott

Szépirodalom

Rakovszky Zsuzsa elbeszélését közöltük egy kislányát egyedül nevelő anyáról a hatvanas évek vidéki Magyarországán, illetve egy szép cseh gyerekkönyv részletét.

Haász János pedig egy olyan krimiről írt, amelyben a rejtély a legkevésbé érdekes.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!