Orbán szerint a brüsszeli elit a kommunisták emlékét idézi fel

2 napja ezelőtt 10



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Azok után, hogy bár a magyar miniszterelnök a június EP-kampányban Brüsszel elfoglalását tette meg tétnek, és semmi sem úgy alakult, ahogy azt ő remélte (például a hazai plakát egyik főszereplőjét, Ursula von der Leyent jelölték ismét az Európai Bizottság élére), a Magyar Nemzetbe írt véleménycikkben magyarázza a bizonyítványt. A fő téma a háborúpártisággal vádolt európai vezetés ekézése, a változás szüksége, hogy a cikk legvégén bizakodásának adjon hangot, hogy hamarosan a hazafiak kerülnek többségbe a nyugati világban.

Az írás legfőbb megállapításai:

  • „Amit az európai emberek érzékelnek: béke, rend és fejlődés helyett háború, migráció és stagnálás. A helyzetet súlyosbítja, hogy a buborékban élő brüsszeli bürokrácia az elmúlt években számos hibás politikai döntést hozott”.
  • Brüsszelnek a háború ügyében semmi sem drága, a brüsszeli bürokraták akarják ezt a háborút Ukrajnában.

  • „Az Európai Unió bővítése a Nyugat-Balkán országaival teljesen megrekedt, csak a magyar bővítési biztos heroikus küzdelme hozott némi előrelépést”.
  • „Európának nagy fejlesztési programot kellene indítania Afrikában, de ilyen terv Brüsszelben még a látóhatáron sincs”. (Magyarországnak bezzeg van, fókuszában Csáddal, amelyre már akkor rengeteg pénzt költöttek, amikor hivatalos bejelentés sem volt.)
  • „A brüsszeli bürokraták egy dologban kétségtelenül sikeresek: a nemzetállamok meggyengítésében és saját hatalmuk növelésében. Ez az elit felidézi bennünk a kommunisták emlékét. Nem az emberek érdekét nézik, hanem a saját eszméi­ket erőltetik az emberekre”.
  • Az európai emberek a választáson kifejezték, hogy változást akarnak, és megkezdték Európa visszavételét. Megbukott a francia és a belga kormány, és „Berlinben is rezeg a léc”.
  • „Az Európai Néppárt a kampányban változást ígérve gyűjtötte össze a szavazatokat. Ám hiába mondták magukat a változás követeinek, a választások után mégis az Európát végveszélybe sodró szocialistákkal és liberálisokkal álltak össze”. „Szégyenteljes paktumot” kötöttek és hatalmi osztozkodásba kezdtek.
  • „Az emberek változásra szavaztak, de az Európai Néppárt árulásával a brüsszeli elit kicselezte őket, és kivédte a Brüsszel bevételét célzó első támadást”.
  • „Nekünk, jobboldaliaknak továbbra is az a feladatunk, hogy érvényt szerezzünk az európai választók akaratának. Az első kísérletünket visszaverték. Ezen a héten megtörtént az újratervezés”.
  • De Orbánék folytatni fogják a jobboldali pártok közötti együttműködés kiépítését. Ennek érdekében egy saját pártcsalád létrehozásán gondolkodik – erről már Orbán Balázs beszélt a 444-nek. Célja a sajtóhírek szerint a közép-kelet-európai jobboldali pártok egyesítése, vagyis a csoporthoz csatlakozna a lengyel Jog és Igazságosság (PiS), Andrej Babis volt cseh miniszterelnök pártja, az ANO és a volt szlovén kormányfő, Janez Jansa pártja, a Szlovén Demokraták.
  • Szerinte ha minden a jól alakul, Isten is megsegít minket, akkor év végére a hazafiak lesznek többségben a nyugati világban – utalt itt egyebek mellett az amerikai választásokra is.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!