Orbán Viktor egyik stratégiai tanácsadója szerint a kegyelmi botrány figyelmeztető jel volt

2 hete ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

„A kegyelmi döntés nyomán kialakult politikai hullámzást azonban még nem nevezném földrengésnek. Ez egy figyelmeztető jel volt a kormánypártok számára, hogy figyeljenek oda jobban azokra a morális dimenziókra és a mindennapi élet rezdüléseire, amelyek a nagypolitikai és világpolitikai játszmák közepette lehet, hogy a háttérbe szorultak” - mondta az Indexnek Stumpf István, Orbán Viktor Stratégiai Tanácsadó Testületének tagja.

Az Index a kegyelmi botrányra hivatkozva kérdezte Stumpftól, hogy van-e a kormánypártoknak aggodalomra oka, aki szerint „mindig van miért aggódni, függetlenül attól, hogy a Fidesz négyszer nyert kétharmaddal, egy választás mindig kihívást jelent.” Elmondta, hogy a Covid, a háború és a gazdasági növekedés miatt nehezebb lett az emberek élete, „és valószínűleg az elégedetlenség nőni fog”.

Szerinte „részben ezt a fajta elégedetlenséget és a közelmúlt morális krízisét használja ki Magyar Péter formálódó új politikai mozgalma.” „De egy dolog ilyen gyorsan összehozni egy protest típusú szerveződést, amely képes megjeleníteni az elégedetlenséget, és egy másik, hogy mindezt hogyan lehet kormányzóképességet felmutató erőforrássá átalakítani. Végső soron ez a legfontosabb kérdés: elhiszik-e az emberek egy politikai erőről, hogy képes vezetni az országot? ” - mondta.

Az önkormányzati és európai parlamenti választásokról úgy vélekedett, „meglepetés lenne, ha a kormánykritikus erők a korábbiaktól eltérően jelentősen jobban szerepelnének az európai parlamenti és az önkormányzati választásokon”.

„Lehet azt mondani, hogy a Magyar Péter-féle párt virtuális támogatottsága nagy, de nem virtuális támogatottságot és nem közvélemény-kutatást kell nyerni, hanem választásokat”.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!