Óriási sláger TikTokon a Kim Dzsongunt éltető propagandadal

1 hét ezelőtt 146



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A TikTokon néhány hete jelent meg egy észak-koreai sláger, ami az ottani rezsim vezetőjét, „a barátságos apát”, Kim Dzsongunt élteti. Észak-Koreában az ilyen daloknak nagy szerepe van, ezért fontos, hogy könnyen énekelhető legyen, és a vidám dallamával és szövegvilágával azonnal kitörölhetetlen legyen a hallgató fejéből. Az üzenet mindig az, hogy a vidám nép hálás a nagy vezető és az uralkodó kommunista párt gondoskodásáért.

Kim Dzsongun

Kim Dzsongun beszédet mond még 2020-ban (fotó: API/Gamma-Rapho via Getty Images)

Arra azonban valószínűleg még Észak-Koreában sem számítottak, hogy a dal majd áttörve a határokat a nyugati közönség szívét is meghódítja. Többen már azzal viccelődnek a közösségi médiában, hogy Taylor Swiftet letaszították a trónról, és a propagandaszám egyenesen Grammy-díj várományos – írja a Telex.

A sláger érdekessége, hogy a koreai diktátorra korábban jellemzően nagy örökösként hivatkoztak, de itt már apafiguraként és nagy vezetőként jelenik meg a szövegben, ami azt jelenti, hogy kilépett az apja árnyékából. A siker miatt a TikTokon olyan észak-koreai bandák iránt nőtt meg az érdeklődés, mint a Pochonbo vagy a Moranbongo.

The post Óriási sláger TikTokon a Kim Dzsongunt éltető propagandadal first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!