Őrizetbe vették Gérard Depardieu-t szexuális zaklatás vádjai miatt

2 hete ezelőtt 5



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Őrizetbe vették Gérard Depardieu-t hétfőn a francia nyomozók. A 75 éves színészt két nő azzal vádolta meg, hogy két filmforgatáson szexuálisan zaklatta őket.

Az első panasz egy 2014-es forgatáson történtek miatt érkezett. Az események idején 24 éves asszisztenstől azt mondta: a színész „a tenyerével végigsimította a testét”, mielőtt „illetlen szavakkal” beszélt hozzá. A nő tavaly januárban tett feljelentést tett „egy kiszolgáltatott személy elleni szexuális támadás miatt, amelyet egy olyan személy követett el, aki visszaélt a pozíciójából fakadó hatalmával”, írja a Le Figaro.

A második feljelentést idén februárban tette „szexuális támadás”, „szexuális zaklatás” és „szexista sértegetés” egy 53 éves díszletező. Azt mondta, a színész megragadta őt egy folyosón, a lábai közé szorította, és azt mondta neki, hogy „feldugom a nagy napernyőmet beléd”. Az esetről értesülve a filmes stáb állítólag bocsánatkérésre szólította fel a színészt, amit az meg is tett. Ezt követően vizsgálat indult – közölte a párizsi ügyészség márciusban.

A francia színész ellen már 2020 decemberében vádat emeltek nemi erőszak és szexuális zaklatás miatt, miután Charlotte Arnould színésznő feljelentette. Ő két, a színész párizsi otthonában 2018 augusztusának végén történt nemi erőszakról számolt be. Hélène Darras színésznő feljelentését, aki azzal vádolta meg Gérard Depardieu-t, hogy 2007-ben egy filmforgatás során szexuálisan bántalmazta őt, december végén elévülés miatt elutasították. 2023 decemberében Ruth Baza spanyol újságíró és író szintén panaszt tett Spanyolországban a színész ellen nemi erőszak miatt, azok az események a Baza szerint 1995-ben, Párizsban történtek.

Gérard Depardieu tagadja a vádakat. A Le Figaro című lapban tavaly októberben megjelent nyílt levélben kijelentette: „az igazat” akarja mondani, és hogy „soha, de soha” nem bántalmazott nőt. Azt is írta: „A »médiatörvényszéknek«, a nekem fenntartott lincselésnek csak a szavamat tudom adni”.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!