Őrizetbe vették Gérard Depardieu-t szexuális zaklatás vádjával

2 hete ezelőtt 4



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Őrizetbe vette a párizsi rendőrség Gérard Depardieu-t, sajtóértesülések szerint azzal a céllal idézték be, hogy kikérdezzék és letartóztatás alá helyezzék. Depardieu-t két üggyel kapcsolatban hallgatják ki, mindkettő zaklatási vádak köré épül – írja a Le Monde.

Egyikük, egy díszlettervező azzal vádolja, hogy 2021-ben a Les Volets Verts című film forgatásán a színész több bántó megjegyzést is tett rá, és a nő állítása szerint a tettlegességtől sem riadt vissza: miközben a nő a folyosón ült a színész „brutálisan megragadta,” a lábai közé szorította, majd csípőjét és hasát a nő melléhez dörgölte. A incidensnek az vetett véget, hogy a színész testőre éppen arra járt, mire Depardieu elengedte áldozatát.

A másik vádlója a 2015-ben bemutatott Le magician et le Siamois forgatásán dolgozott együtt a színésszel asszisztensként, és azt állítja, hogy Depardieu állandóan fogdosta, valamint nem helyénvaló megjegyzéseket tett rá.

Depardieu nevét évek óta nem a szakmájával kapcsolatban emlegetik: hol Vlagyimír Putyint élteti, hol a zaklatási ügyeivel kerül a hírekbe. Ez utóbbi terén 2018 óta nyomoznak utána, több szakmabéli is megvádolta már a színészt, 2023 végén egyikük, Emmanuelle Debever öngyilkos is lett. A színész kategorikusan tagadja a vádakat, tavaly egy nyílt levelet is megfogalmazott, amelyben kijelentette: nem szexuális ragadozó, és ha bántalmazna egy nőt, „az olyan lenne, mintha a saját anyám méhébe rúgnék.” Dépardieu mellett többen kiálltak, köztük az egykori francia first lady, Carla Bruni is. Idén a Médiapart oknyomozói portál tette közzé anyagát arról, hogy tizenhárom nőt zaklatott a színész 2004 és 2022 között.

The post Őrizetbe vették Gérard Depardieu-t szexuális zaklatás vádjával first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!