Orosz Bernadett: 2019 előtt a Fideszre szavaztam, aztán rájöttem, hogy itt nem az áldozatokat védik

1 hét ezelőtt 10



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Én 2019 előtt a Fideszre szavaztam, de amikor öt évvel ezelőtt egy bujáki osztálytalálkozón majdnem halálra vert a volt párom, hamar rájöttem, hogy ebben a rendszerben nem az áldozatokat védik

– mondta Orosz Bernadett a Népszavának. A nőt bő négy évvel ezelőtt felismerhetetlenre összeverte a volt párja. Az elkövetőt idén februárban egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélték.

A bántalmazásról Orosz Bernadett egykor Facebook-bejegyzésben számolt be, ebben azt írta, hogy a nyugalmazott katonatiszt eltörte az orrát, „szétzúzta” a fejét és a testét, kitépte a haját és gyakorlatilag majdnem megfojtotta.

A férfi Bernadett elmondása szerint először egy családi rendezvényen esett neki. Akkor beleverte a fejét a falba, majd miután hazaértek, tovább folytatta a bántalmazását. Augusztusban aztán újból bántalmazta, akkor a férfi már azzal fenyegette, hogy a szobában lévő életlen szamurájkarddal vágja el a torkát, hogy másé se legyen. Bernadett távoltartást és személyi védelmet is kért a rendőrségtől, de kérését elutasították, az új adatok alapján azonban már távoltartás elrendelését javasolta a rendőrség az 52 éves miskolci férfivel szemben.

„Ezek után Varga Judit az Isztambuli Egyezmény (ami a nők elleni-, illetve a családon belüli erőszak ügyéről szól) ratifikálását, amely végre megfelelő jogi környezetet teremthetne az áldozatok számára, politikai hisztinek nevezte, és szerinte itt nálunk minden rendben van. Egyszerűen úgy éreztem, szembe köptek” – fogalmazott a lapnak a hatgyermekes édesanya, aki azóta alig bír tükörbe nézni, mert az archelyreállító műtétek következtében, mint mondja, alig hasonlít régi önmagára.

Szerinte az Isztambuli Egyezmény ratifikálására égető szükség lenne, de már pár jogszabályi módosítás is sokat segíthetne az áldozatokon. Úgy vélekedett: „Varga Judit volt igazságügyi miniszter a Hajdú Péternek adott interjújában hosszasan beszélt a lelki bántalmazásról, és arról, hogy a gyerekeik mit éltek át. El tudja képzelni, hogy az én gyerekeim mit éltek át, amikor meglátták a felismerhetetlenségig szétvert arcomat, majd a felsőtestemet? Miközben ő, mint igazságügyi miniszter rengeteg mindent tehetett volna”.

Orosz Bernadett idén az LMP-s, illetve más ellenzéki pártok által támogatott képviselő-jelöltjeként indul a választáson, Miskolcon az egyik egyéni választókerületben már nyilvántartásba is vették.  Mint mondta, eredetileg azért az LMP-t választotta, mert csak ők keresték fel. Egyúttal leszögezte.

Engem sosem érdekelt a politika azon túl, hogy elmentem szavazni. Viszont miután majdnem megöltek, úgy döntöttem, valamit tenni kell, én tényleg mindenkinek írtam, hogy valami változzon, de csak semmitmondó válaszok érkeztek. A szakmai szervezeteket pedig jól láthatóan semmibe veszik. A kormány kergetett bele a jelöltségbe, és kitartok addig, míg az áldozatok számára biztonságos jogi környezet nem teremtünk.

The post Orosz Bernadett: 2019 előtt a Fideszre szavaztam, aztán rájöttem, hogy itt nem az áldozatokat védik first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!