Orosz bombatámadás érte Odessza „Harry Potter-kastélyát” is

2 hete ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Legalább öten meghaltak és 32-en megsérültek, amikor orosz rakétatámadás ért lakóházakat és civil infrastruktúrát Odesszában. A támadás során találat érte a helyiek által „Harry Potter-kastélynak” is nevezett jogi akadémia diákpalotáját is, melynek tetőszerkezete kigyulladt és megsemmisült. A hírek szerint a lakóknak nem volt sok idejük menedéket keresni, mivel a légiriadó csak pár perccel a becsapódás előtt szólalt meg.

Az ukrán haditengerészet szóvivője, Dmitro Pletencsuk közlése szerint a támadást egy Iszkander-M ballisztikus rakétával, kazettás robbanófejjel hajtották végre az oroszok. Az odesszai polgármester Hennadii Trukhanov a Telegram csatornáján közzétett videójában szörnyeknek és fenevadaknak nevezte a támadás elkövetőit, hiszen „az emberek a tengerparton sétálnak, ők meg lövöldözni és gyilkolni kezdenek”.

A támadás azt követően történt, hogy a NATO-főtitkár, Jens Stoltenberg az Ukrajnának szánt segélyszállítmányok lassú szállítását kritizálta, szerinte ezek a komoly késedelmek lehetőséget teremtenek az orosz erőknek, hogy előretörjenek a frontvonalon.

(via The Independent, Euronews)

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!