Őrület! Már karácsonyi dalokat sugároz egy magyar rádió

2 órája ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Magyarország első karácsonyi rádiója, a Christmas FM idén is elindult az immár hagyományossá vált időpontban: október elsején 00:00 órakor. Mint a sajtóközleményből kiderül, az internetes rádió már 2015 óta minden évben sugározza a legkedveltebb karácsonyi dalokat, és az idei évvel már a 10 alkalommal nyitotta meg a karácsonyi szezont. 

Az első években még csak november 1-től, 2022 óta viszont már október 1-től kezdve élvezhetik a karácsonyi hangulatot a hallgatók, éjjel-nappal. A rádió minden évben a következő év január utolsó napján éjfélig működik, így 4 hónapon át örvendezteti meg a karácsonyi dalok szerelmeseit.

A Christmas FM zenei kínálatában körülbelül egyenlő arányban találhatóak a hazai és külföldi előadók dala, így Csondor Kata, Zséda és Tóth Andi mellett a Wham!, Mariah Carey és Chris Rea rajongói is hallhatják a kedvenceiket.

Magyarország karácsonyi rádiójának alapja a zene, de különféle tematikus műsorok is színesítik a műsorrendet. Ilyenek például:

  • az egy előadó legjobb karácsonyi dalainak órája
  • a tematikus TOP10
  • az album-bemutató órák
  • a legújabb karácsonyi dalok órája, melyekben a zenéken kívül a műsorvezetők a dalokhoz és előadókhoz kapcsolódó érdekességeket és újdonságokat is megosztanak a hallgatókkal.

Novembertől szombaton és vasárnap este 20 órától a gyerekeknek kedveskednek: körülbelül 10 perces időtartamban, a rádió hallgatói által felolvasott karácsonyi meséket sugároz. Novemberben ráadásul óránként csak pozitív karácsonyi híreket, programajánlókat is hallhatnak a hallgatók. December 25-én 0 órakor pedig az éjféli mise élő közvetítése sem maradhat el.

Ahogy közeledik a karácsony, a kívánságműsorok egyre gyakoribbá válnak a csatorna heti műsorában. Sőt a Christmas FM minden évben lehetőséget ad a hallgatóinak arra, hogy szavazzanak kedvenc karácsonyi dalukra, így jön létre évről-évre a TOP 40 listája, amelyet szenteste előtt néhány nappal játszanak le.

Tavaly amúgy szentestén mintegy 80 ezer családnál szólt a Christmas FM a karácsonyfadíszítés közben.

Kiemelt fotó: illusztráció, Kevin Mazur/WireImage for MC

The post Őrület! Már karácsonyi dalokat sugároz egy magyar rádió first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!