Ősi király pompás sírjára bukkantak Kínában

2 hete ezelőtt 4



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Díszes, leletekben gazdag ősi sírra bukkantak Kínában – írja a Live Science. Egyelőre nem tudni biztosan, hogy kit temethettek el a végső nyughelyen, de a szakértők szerint valószínűleg egy egykori király fekhet benne.

A sír a Hadakozó fejedelemségek korából származik, egy olyan időszakból, amikor Kína területén hét állam osztozott, amelyek folyamatos háborúkban álltak egymással. A most felfedezett temetkezési hely a Csu nevű államhoz kapcsolható, és ez a legnagyobb, illetve legkomplexebb sír, amelyet ezen állam területén valaha találtak.

Többek között ebből is következtetnek arra, hogy egy uralkodó végső nyughelyéről lehet szó, valamint abból is, hogy a területén több mint 1000 ereklyét találtak, köztük bronzból készült edényeket, lakkozott faszobrokat és hangszereket is. A sír központjában egy koporsó volt, amelyre több mint ezer írott karakterből álló szöveget véstek.

Anhui Cultural Relics and Archaeology Research Institute

A vizsgálatok szerint a sírhely Krisztus előtt 220 körülről származhat, vagyis a Csu állam késői korszakából, amikor a Csin állam már elkezdett felülkerekedni rajta. A Hadakozó fejedelemségek korában végül a Csin állam diadalmaskodott, amely hat riválisát legyőzve egyesítette Kínát, ezzel pedig megalapozta a modern kínai állam létrejöttét is.

A kutatók szerint a leletek segítségével sokat megtudhatnak a Csu állam politikai, gazdasági, kulturális, technológiai és társadalmi helyzetéről.

Kapcsolódó
Titokzatos maja király sírjára bukkantak Guatemalában
A szakértők szerint a nyughely az időszámítás szerinti 4. században készült.

The post Ősi király pompás sírjára bukkantak Kínában first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!