Összecsaptak egymással a palesztinbarát és Izrael-párti tüntetők a Los Angeles-i egyetemen

2 hete ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

24 órával azután, hogy a New York-i Columbia Egyetem Cuny campusán tüntetőket feloszlatta a rendőrség és ott őrizetbe vettek 280 embert, most a kaliforniai UCLA hallgatóira figyel Amerika. A rendőrség fellépése a Columbia diákjai ellen mintha csak olaj lett volna a tűzre.

Tegnap több amerikai egyetemen is folytatódtak a palesztinbarát tüntetések. Rendőrségi fellépés történt többek között Wisconsinban és Dallasban.

Kedden a kaliforniai egyetem, a Los Angeles-i UCLA campusán erőszakos jelenetek zajlottak, amikor a palesztinbarát tüntetők összecsaptak az Izrael-barát tömeggel. Végül kemény rendőri intézkedés vetett véget az esetnek egy időre. Erre azonban szerdán még többen gyűltek össze az épület előtt. Azóta rohamrendőrök érkeztek a helyszínre és most is farkasszemet néznek a palesztinbarát tömeggel. A nagy, nemzetközi újságok most ezt az eseményt követik élőben, ez a Guardian, ez pedig a CNN tudósítása. Ez pedig a Euronews videója a tüntetők összecsapásáról:

Most már éjszaka van Kaliforniában, az érkező rohamrendőrök előbb körbekerítették a tüntető csoport magját, akik utána érkeztek, azokat elválasztották ettől a tömegtől és fél órával ezelőtt mindenkit felszólítottak, hogy menjenek haza. Az intézményben már tegnap sem volt tanítás, minden arra utal, hogy csütörtökön is lezárva maradnak az épületek.

Az amerikai egyetemeken hetek óta palesztinbarát tüntetések zajlanak, sokszor izraelellenessé fajulva. Több helyen pedig Izrael-párti tüntetések kísérik mindezt, ami a los angeles-i jelenetekhez vezet.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!