Ötödik elnöki ciklusát kezdi meg Putyin

1 hét ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden ünnepélyes keretek közt teszi le hivatali esküjét a Kremlben, és minden eddiginél nagyobb hatalommal kezdi meg a rekordot jelentő ötödik elnöki ciklusát.

Mint az AFP írja, a 71 éves politikus a századforduló óta irányítja Oroszországot, márciusban újabb hatéves mandátumot szerzett, miután ellenfél nélkül nyerte meg az elnökválasztást.

A beiktatást a legtöbb nagyobb orosz televízió élőben közvetíti majd, Putyint egy luxusautó viszi majd a moszkvai Kreml-palotába. Érkezése után a palota folyosóin átsétál a díszes Szent András-terembe, ahol leteszi az elnöki esküt és rövid beszédet mond az oroszokhoz.

Az ünnepségre meghívást kaptak a moszkvai kormánytisztviselők és külföldi diplomaták is, köztük Pierre Levy francia nagykövet is, aki várhatóan jelen lesz az eseményen. Más európai országok, köztük Lengyelország, Németország és Csehország jelezték, hogy nem küldenek képviselőket az ukrajnai konfliktus miatti feszültségek okán.

Tegnap Ukrajna sürgette nyugati szövetségeseit, hogy ne ismerjék el Putyint Oroszország „legitim elnökének”, mivel 87 százalékos győzelmét a legtöbb nemzetközi megfigyelő bírálta, és ellenzéki és jogvédő csoportok által meghamisítottnak minősítették.

The post Ötödik elnöki ciklusát kezdi meg Putyin first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!